SearchFRMenu

10cc

Met hun tijdloze nummers, waaronder de klassiekers Dreadlock Holiday en I’m Not In Love, is het Britse 10cc al vijf decennia een relevante band in de fluctuerende muziekwereld. Het Britse artpop-vijftal is ook op het podium nog steeds niet te stuiten. In de zomer van 2022 bezoeken deze vijf heren nogmaals ons Belgenlandje, op 4 juni vervoegen ze mee de line-up van Blues Peer festival in hartje Limburg. 

Begin jaren 70 gaf 10cc uit Greater, Manchester met hun tongue-in-cheek teksten, catchy refreintjes en beklijvende hooks de Britse muziekscene een verrassend nieuw gezicht. Met tot evergreens uitgegroeide megahits als I’m Not In Love, Donna, The Wallstreet Shuffle en Dreadlock Holiday groeide de band van frontman Graham Gouldman uit tot een wereldwijd toonaangevend fenomeen, dat zowel creatief als commercieel succesvol bleek. In totaal verkocht 10cc in bijna een halve eeuw meer dan dertig miljoen platen. Ondanks dat de kleurrijke band in 1995 met Mirror Mirror haar laatste studioalbum produceerde, is 10cc nog immer alive and kicking en speelt de groep nog overal ter wereld voor volle zalen.

Samen met drummer Paul Burgess en gitarist Rick Fenn (die al bij de band spelen sinds midden 70ties), toetsenist Keith Hayman en bassist Iain Hornal komt leadzanger Gouldman graag terug naar Vlaanderen. Met hun zeventigjarige leeftijden zijn deze Britten geen echte jonkies meer, maar om het met een Engelse uitspraak te zeggen: like fine wine they get better with age. Voor wie wil worden meegezogen in deze magische trip down memory lane vol klassieke wereldhits, die iedereen kan meezingen, is het optreden van deze muzikale legendes een absolute aanrader.

Lees meer...Minder

Tickets & info

Related Events

Wij gebruiken cookies voor website analyse en marketingdoeleinden. Door onze site te bezoeken en te gebruiken, accepteert u deze cookies.
ACCEPTEER