SearchFRMenu
Dave

Dave, Ma 31.03.2025, Koninklijk Theater Carré Amsterdam

Tickets via:Carre.nl

Over Dave

De in Nederland geboren chansonnier Dave komt op 31 maart 2025 met zijn show 'Dave - L’anniversaire’ naar Koninklijk Theater Carré. Kaarten zijn vanaf 26 juni 2024 verkrijgbaar via Carre.nl. 

Het fenomeen Dave bestaat eigenlijk uit twee persoonlijkheden: de man Dave, en de zanger Dave. De man is een fijnproever, spontaan en altijd met een glimlach. De zanger Dave is een echte entertainer, gewapend met liedjes die zijn verankerd in het collectieve bewustzijn van zowel de Fransen als de Nederlanders. Voor beide persoonlijkheden is het podium hun favoriete habitat. Hier treedt hij op volgens de vier principes die zijn persoonlijkheden verbinden: emotie, gekte, vrijgevigheid en humor. 

Hoewel hij al jaren in Frankrijk woont, herkennen de Fransen hem vooral aan zijn Nederlandse accent gepaard met zijn uitbundige vrolijkheid. Liefkozend noemen ze hem ook wel de meest Franse Nederlander. Daarnaast zijn interviews met de geboren Amsterdammer altijd een feestje. Zijn antwoorden zijn nooit standaard, maar altijd speels, scherpzinnig met geestige uitweidingen en verrassend krachtige uitspraken.  

Liefhebber van het Franse levenslied Matthijs van Nieuwkerk heeft niet alleen in het tweede seizoen van het succesvolle programma "Chansons!” uitgebreid stilgestaan bij de Nederlandse trots in Frankrijk, Dave mocht ook in "Matthijs Gaat Door” zijn bekende nummer "La Cigarette Qui Me Brûle Les Doigts” ten gehore brengen. 

Met zijn nieuwe show 'Dave - L’anniversaire’ wil Dave samen met het publiek het leven en de muziek vieren. Het zal een avond met een uitzonderlijke sfeer worden, waarbij ieder nummer zal voelen als een verhaal dat met het publiek wordt gedeeld.  

Kaarten zijn vanaf 26 juni 2024 beschikbaar via Carre.nl.