SearchFRMenu

Anna Rune

Op 1 oktober 2021 bracht de Vlaamse singer-songwriter Anna Rune haar nieuwe EP 'The Secret' uit. Duistere triphop. Neoklassiek. ElektronicaLo-Fi... Anna Rune gaat met haar nieuwe EP 'The Secret' het gesprek aan over kwetsbaarheid, eigenliefde en allesverwoestende miserie. Het resultaat? Neo-romantische pop voor fans van Regina SpektorAne BrunLaura Mvula en Patrick Watson. 

Anna Rune is het alias van Anna De Volder. In 2015 wint ze overtuigend én als eerste vrouw het vierde seizoen van De Beste Singer-Songwriter van Nederland met haar song 'That’s Life’. Met datzelfde nummer wordt ze door 3FM uitgeroepen tot '3FM Serious Talent’. In 2018 releaset ze haar debuut 'Residue & Lovers’ Dust’. Met dit album betreedt ze de bühne van Sziget, Pinkpop, Songbird, North Sea Jazz, Paradiso, Mezz en Tivoli. 

The Secret 

Op 1 oktober, liet Anna Rune een nieuwe EP op de wereld los: 'The Secret’. Al haar geheimen legt ze bloot. Met dansende baslijnen, stuwende ritmes en analoge synths aan het stuur, krijgt Anna Rune's lyrische en soms duistere schrijfstijl een relativerende laag. Dat moet ook. Alle songs schreef ze als ode aan mensen die van monumentale waarde waren in haar leven, tijdens Anna’s strijd voor het herstel van haar mentale gezondheid. De gelijknamige single in het bijzonder gaat over het feit dat Anna vier jaar lang in het geheim een eetstoornis had en over hoe moeilijk het was om dat geheim te vertellen aan haar omgeving toen ze eenmaal hulp zocht. En ook: dat geheimen uiteindelijk toch naar buiten moeten als je verder wil met je leven en herstel. 

For Monumental People

De EP is het eerste deel van haar tweede album 'For Monumental People’ (release: 2022). 'The Secret’ is vanaf 1 oktober te verkrijgen op itunes, apple music, spotify, deezer en bandcamp. Op 8 oktober komt, in het teken van Werelddag Geestelijke Gezondheid, ook een videoclip uit, geschoten in het huis van Wallpaper.

Lees meer...Minder

Tickets & info

Wij gebruiken cookies voor website analyse en marketingdoeleinden. Door onze site te bezoeken en te gebruiken, accepteert u deze cookies.
ACCEPTEER