SearchFRMenu

Bebel Gilberto

Eindelijk kan ze! De Braziliaanse bossanovazangeres Bebel Gilberto kan eindelijk haar nieuwe liedjes van het album Agora dat vorige zomer verscheen live spelen voor de wereld. En dat doet ze op woensdag 16 maart 2022 in De Roma. Op het nieuwe album van de Braziliaanse zangeres Bebel Gilberto staat een nummer dat O que não foi dito heet, Portugees voor 'wat niet is gezegd'. De 54-jarige zangeres schreef het voor haar vader, João Gilberto, de grondlegger van de bossanova die in 2019 op 88-jarige leeftijd overleed. Met Agora hoopt ze een periode vol verdriet af te sluiten.

 

Hoewel Bebel Gilberto afkomstig is uit een familie van bekende muzikanten - haar vader João Gilberto is ook de vader van de bossa nova en haar moeder Miúcha is een belangrijke Braziliaanse zangeres - heeft Bebel Gilberto nooit geprobeerd om in de voetsporen van haar ouders te treden. Ze volgde haar eigen weg en ging in New York wonen, waar ze samenwerkte met artiesten van verschillende achtergronden, waaronder David Byrne, Caetano Veloso en Thiery Corporation.In 2000 verrast Gilberto vriend en vijand met haar eerste soloalbum Tanto Tempo, waarop haar zwoele stem gecombineerd wordt met Braziliaanse pop en geraffineerde elektronica. Een heerlijke cocktail die in één klap de wereld verovert. Voor haar tweede album tapt Gilberto uit een meer traditioneel vaatje. Hoewel er nog steeds elektronica aanwezig is, bevat Bebel Gilberto vooral bewerkingen en composities met akoestische gitaren en akkoorden, traditionele Braziliaanse percussie, bas en piano. Het album daarna, Bebel Gilberto, kwam uit in 2004 en daarin richtte Bebel zich meer op een accoustische lounge-vibe. Het bracht haar talenten als componist beter naar voren. In 2007 kwam Momento op de markt, gevolgd door All in One in 2009. Voor het laatst genoemde album werkte Bebel samen met topproducers als onder meer Mark Ronson en Daniel Jobim. In 2014 verscheen het studioalbum Tudo. In de daarop volgende jaren moesten haar fans nog meer geduld betrachten.

 

Lees meer...Minder

Tickets & info

Wij gebruiken cookies voor website analyse en marketingdoeleinden. Door onze site te bezoeken en te gebruiken, accepteert u deze cookies.
ACCEPTEER