SearchFRMenu

Bianca Del Rio

"The Joan Rivers of the Drag World" - The New York Times

Bianca Del Rio, koningin van de comedy en winnares van RuPaul’s Drag Race,  strijkt met haar comedytournee "Unsanitized” neer in het Koninklijk Circus in Brussel op 5 juni  2022. De ticketverkoop start op vrijdag 29 oktober om 9.00 uur.

Bianca Del Rio schreef geschiedenis met haar stand-upcomedytour "It”s Jester Joke” als eerste dragqueen die als hoofdact in een uitverkochte Wembley Arena en Carnegie Hall stond. Zij ontving heel wat lof voor deze "werkelijk buitengewone belevenis” (Instinct Magazine). Tijdens haar "Unsanitized”-tournee haalt de grappigste dragsuperster van Amerika haar kribbige openhartigheid, onberispelijke timing en politiek incorrecte humor boven voor een unieke voorstelling.

Bianca is een klasse apart in het genre van de insult comedy. Met haar vurige, grappige en glamoureuze verschijning drukte ze met een passage in RuPaul’s Drag Race haar stempel op de popcultuur. De New York Times noemde haar al de "Joan Rivers of the Drag World”, en net als Joan is er niets dat Bianca niet durft te zeggen. Ze noemt zichzelf een "clown in een jurk” en wijst er graag op dat ze zelf de grootste grap van allemaal is.

De indrukwekkende dragqueen met lachkuiltjes is een extravagante grappenmaker die er niet voor terugdeinst om te choqueren en te beledigen. De populaire comedienne en actrice, die ooit de naam Roy Haylock droeg, maakte haar intrede in het nachtclubcircuit van New Orleans. Inmiddels is ze een dragmegaster geworden die talloze prijzen won, zoals beste nieuwe tv-persoonlijkheid van NewNowNext, Variety's Top 10 Comics to Watch en #1 in de "Invloedrijkste dragqueens in Amerika” van New York MagazineZe is de auteur van het hilarische boek "Blame it on Bianca Del Rio”, de gastvrouw van de Bianca Del Rio Podcast, en ze schitterde in films, zoals Hurricane Bianca. Ze was ook te zien in de West End-hitmusical Everybody’s Talking About Jamie  in de rol van Hugo/Loco Chanelle.

Lees meer...Minder

Tickets & info

Related Events

Wij gebruiken cookies voor website analyse en marketingdoeleinden. Door onze site te bezoeken en te gebruiken, accepteert u deze cookies.
ACCEPTEER