SearchFRMenu

Boogie Beasts

Stompende, smerige beats, hypnotiserende slide, huilende mondharmonica en lekker veel fuzz.

Zo kunnen we het beste samenvatten wat dit oer-Belgische kwartet (twee Walen, twee Vlamingen) muzikaal produceren.  Boogie Beasts vertolken hun liefde voor (hill country) blues op geheel eigenzinnige wijze en dat klinkt ongeveer als: The Black Keys die in de vroege uurtjes van een of ander illegaal feestje aan het jammen slaan met John Lee Hooker, of Morphine op een psychedelische trip met Little Walter, of RL Burnside tijdens een juke joint-gig begeleid door de vroege Stones.

Hun live reputatie bouwden ze de voorbije tien jaar op via talloze club-optredens en verschijningen op zowat elk festival dat er in onze contreien enigszins toe doet. Spelen, spelen, en nog eens spelen. Op de affiche van Blues Peer 2016 stonden ze al, terwijl ze ook de podia van Paradiso in Amsterdam en het Zwitserse Sierre bespeelden.

Daarnaast zijn ze ook al aan hun derde plaat toe, deels gemixt door de peetvader van de Detroitse garagerock Jim Diamond (The White Stripes, The Sonics). Die bevestigt alleen maar wat liefhebbers al even weten: Boogie Beasts zijn een feestje, waarover je in haast elk verslag kunt lezen dat ze de gedroomde festivalband zijn. Zoiets van eigen bodem konden we u toch niet ontzeggen, zeker? Welaan dan: wees opgewarmd en klaar, shake your boogie booty!

Lees meer...Minder

Tickets & info