SearchFRMenu
Childish Gambino

Childish Gambino, Zo 24.11.2024, Ziggo Dome Amsterdam

Zo24.112024
Ziggo Dome, Amsterdam
Supportact: Amaarae
Last tickets via:www.ticketmaster.nl

Over Childish Gambino

Childish Gambino kondigt vandaag zijn langverwachte wereldtournee "The New World Tour” aan. Op zondag 24 november 2024 zal de Amerikaanse wereldster en multitalent het podium betreden in Ziggo Dome, Amsterdam. Voor de Europese tak van zijn tour neemt Gambino de Ghanees-Amerikaanse singer-songwriter Amaarae mee als special guest. 

Naast de aankondiging van "The New World Tour” verraste Gambino zijn fans ook met de surprise release van het nieuwe album ''Atavista'' (3.15.20 reimagined versions), inclusief 2 nieuwe tracks "Atavista'' en "Human Sacrifice''. Bovendien bracht hij de officiële videoclip voor "Little Foot Big Foot" uit, geregisseerd door Hiro Murai en met Young Nudy.

Childish Gambino, ook bekend als Donald Glover, brak door met zijn debuutalbum ''Camp'' in 2011, later volgde "Kauai” in 2014 en "Awaken, My Love!” in 2016 met de monsterhit ''Redbone'' (meer dan 1.5 miljard streams op Spotify). In 2018 bracht hij de single "This Is America” uit waar Gambino wereldwijd headlines mee haalde. Hij releasete in 2020 zijn meest recente album ''3.15.20'', dat nu opnieuw is uitgebracht met nieuwe versies van de nummers.

Naast zijn muzikale carrière is Glover ook acteur en schitterde hij onder meer in zijn eigen award-winnende serie "Atlanta”. Hij leende zijn stem uit aan personages als Spider-Man en Simba in The Lion King (live action). Childish Gambino is een ware duizendpoot en heeft meerdere Golden Globe Awards, Grammy's, Primetime Emmy Awards en Guild Awards op zijn naam staan.

Ontdek Childish Gambino

News