SearchFRMenu
Home / Agenda / Collie Buddz / Concertagenda

Concertagenda Collie Buddz

Over Collie Buddz

Collie Buddz kan op zijn 39ste al terugblikken op een rijkelijk gevulde carrière. Na zijn middelbare studies zette hij zijn eerste stappen in de muziekindustrie aan de Full Sail University in Florida waar hij cum laude afstudeerde als studiotechnicus in 2006. Collie bleef dan ook niet lang onder de radar en werd opgepikt door Shaggy die hem engageerde voor zijn single 'Mad Mad World’ uit het in 2007 verschenen 'Intoxication’. Nog datzelfde jaar releaste Collie Buddz zijn goed onthaald titelloos debuut met catchy songs als 'Come Around’ en 'Blind To You’. Zijn aanhang breidde gevoelig uit toen hij zijn stem leende aan het 'opkomstnummer’ van WWE (World Wrestling Enterprises) superster Kofi Kingston, terug te vinden op de 2008-compilatie 'WWE The Music Vol. 8.’

Het is geen toeval dat zijn artiestennaam 'Buddz’ straattaal is voor marihuana. Net als een van zijn grote voorbeelden Bob Marley propageert Collie op talrijke foto’s wiet als een essentieel onderdeel van de chille reggae-levensstijl. Wat hem zeker niet belet om de wereld rond te trekken, zalen uit te verkopen en grote festivals zoals Reggae Rise Up, One Love New Zealand of California Roots Music Festival achter zijn naam te schrijven. Zijn onafhankelijkheid verzekerde hij met de oprichting van zijn eigen platenlabel Harper Digital in 2010 waarop hij 'Playback’ en 'Good Life’ uitbracht met gastrollen voor o.a. Snoop Dogg, P-Lo en Jody Highroller. In 2019 verscheen Buddz volwaardige derde en volledig zelf geproducte album 'Hybrid’ waarop o.a. Russ, Tech N9ne, Stonebwoy, Dizzy Wright en Johnny Cosmic te horen zijn.

Zijn volgens critici 'quintessential reggae jam feel’ en feilloze oor voor catchy melodieën vindt wereldwijd airplay op grote radiostations en streamingdiensten maar blijft ook live steevast overeind.