SearchFRMenu

Cowboy Junkies

In 1988 bewees Cowboy Junkies dat er behoefte was aan een rustig en reflectief geluid. Het album 'The Trinity Session’ fungeerde in 1988 als een zachte stem die zich met kracht door het lawaai wist te drukken. Dit bleek onweerstaanbaar. De klassieker combineerde folk, blues en rock op een ongekende manier en verkocht miljoenen. Los Angeles Times benoemde het album tot een van de beste tien albums van dat jaar.

In 1990 en 1991 werd Cowboy Junkies genomineerd voor Group of the Year bij de Juno Awards. In de opvolgende jaren maakte de groep tournees door onder andere Noord-Amerika, Europa, Japan en Australië. In 2008 vierde Cowboy Junkies hun 20e jubileum, waarbij ze 'Trinity Revisited’ uitbrachten, een herziene versie van de originele 'The Trinity Session’ uit 1988.

De nieuwste release van de band, 'Songs of the Recollection’, vindt de band net zo onderscheidend en individueel als toen ze begonnen. Het nieuwe album bestaat uit negen zorgvuldig gekozen covers van enkele van de favoriete artiesten van de bandleden. Sommige nummers zijn nieuw opgenomen, andere zijn verzameld uit eerdere projecten.

Op 'Songs of the Recollection’ hoor je eigengemaakte versies van werken die oorspronkelijk zijn geschreven en opgenomen door Neil Young, Gordon Lightfoot, Bob Dylan, The Cure, Gram Parsons, Vic Chesnutt, The Rolling Stones en David Bowie.

"Lang voordat we muzikanten waren, waren we muziekfans", aldus Michael Timmins. "We zijn niet opgegroeid aan de keukentafel met instrumenten bespelen en harmoniseren. We groeiden op terwijl we rond de platenspeler zaten te luisteren naar elkaars platencollecties. Dit was de passie die we deelden.”

Lees meer...Minder

Tickets & info

Wij gebruiken cookies voor website analyse en marketingdoeleinden. Door onze site te bezoeken en te gebruiken, accepteert u deze cookies.
ACCEPTEER