SearchFRMenu

Cristina Branco

Cristina Branco, de Portugese fadozangeres, stond in mei 2022 in maar liefst vijf Belgische zalen. Ze kondigt haar terugkeer aan naar ons land met 5 nieuwe data (20 april in CC Het Spoor, Harelbeke, 27 april in Het Depot, Leuven, 2 mei in de Handelsbeurs, Gent, 3 mei in CC Sint-Niklaas, 4 mei in CCHA/cultuurcentrum, Hasselt) in 2023. Tickets zijn te koop via greenhousetalent.com

Met een totaal van 17 uitgebrachte albums en talloze concerten over de hele wereld is Cristina Branco één van de belangrijkste Portugese fadista's van de afgelopen decennia. De zangeres geeft Portugese folklore een nieuwe stem en verrijkt de fado met jazz, wereldmuziek en pop. Bekroond voor haar album 'Menina’ (Beste Album 2017 door de 'Portuguese Authors Society’) en genomineerd voor een Golden Globe voor 'Beste Individuele Interpretatie’. Op deze manier bevestigt Cristina als een van de meest veelzijdige artiesten in de Portugese muziekscene.

Ze begon haar carrière in Nederland, met het album Cristina Branco in Holland (1997), dat in ons buurland een groot succes werd. In de daaropvolgende jaren explodeerde Cristina's naam in heel Europa, met uitverkochte data in talloze zalen en steden. Haar volgende werken, Murmúrios (1998) en Post-Scriptum (2000) versterkten het succes van haar eerste album, en Cristina kreeg twee Prix Choc, de prestigieuze prijzen van het Franse tijdschrift Le Monde de La Musique.

Cristina beweegt zich in een sterk conservatieve en traditionele stroming, de Portugese fadomuziek. Daarin weet ze zich gesteund door een indrukwekkende verzameling van tekstschrijvers en tijdloze dichters, alsook haar getalenteerde musici die ieder concert weer tot een ware happening maken. Cristina Branco speelde al meer dan honderden concerten over de hele wereld. Altijd op het scherpst van de snede koppelt ze raffinement aan traditie en vernieuwing van haar genre.

Cristina Branco gaf traditionele Portugese folklore een nieuwe stem en ontwikkelde een compleet unieke stijlDeze ster van wereldformaat brengt een intieme en persoonlijke voorstelling met eerder materiaal uit haar rijke carrière en live nummers van één van haar meest recente albums 'EVA’ (2020). Zelf zegt ze hierover: 'EVA is het portret van iemand in tijden van verandering. EVA is wat ik wil zijn.' Dompel je onder in de fado en laat je meeslepen door de meest getalenteerde, hedendaagse muzikanten uit haar thuisland.

In 2022 - meteen ook het jaar waarin ze haar 25-jarig jubileum viert - bracht Cristina Branco 'Amoras numa Tarde de Outono' uit, een nieuw album in samenwerking met de pianist João Paulo Esteves da Silva, waarop het werk wordt vastgelegd dat het duo de afgelopen 20 jaar live heeft ontwikkeld.

Tickets voor Cristina Branco's Belgische tournee zijn nu te koop via greenhousetalent.com.

Lees meer...Minder

Tickets & info

Wij gebruiken cookies voor website analyse en marketingdoeleinden. Door onze site te bezoeken en te gebruiken, accepteert u deze cookies.
ACCEPTEER