GreenhouseTalent
Menu

CRISTINA BRANCO

Cristina Branco
Cristina BrancoCristina BrancoCristina Branco

Agenda

Met haar meest recente album 'EVA’ (2020) bewijst Cristina Branco nog maar eens dat ze een van de grootste fadista’s van onze tijd is. De zangeres geeft Portugese folklore een nieuwe stem en verrijkt de fado met jazz, wereldmuziek en pop. Bekroond voor haar album 'Menina’ (Beste Album 2017 door de 'Portuguese Authors Society’) en genomineerd voor een Golden Globe voor 'Beste Individuele Interpretatie’ rijgt ze wereldwijd de ene na de andere show aaneen.


Cristina beweegt zich in een sterk conservatieve en traditionele stroming, de Portugese fado muziek. Daarin weet ze zich gesteund door een indrukwekkende verzameling van tekstschrijvers en tijdloze dichters, alsook haar getalenteerde musici die ieder concert weer tot een ware happening maken. Cristina Branco bracht meer dan 10 albums uit en speelde al meer dan honderden concerten over de hele wereld. Altijd op het scherpst van de snede koppelt ze raffinement aan traditie en vernieuwing van haar genre.

In 2020 bracht ze haar laatste album 'EVA’ uit. Zelf zegt ze hierover: 'EVA is het portret van iemand in tijden van verandering. EVA is wat ik wil zijn.'


Cristina Branco gaf traditionele Portugese folklore een nieuwe stem en ontwikkelde een compleet unieke stijl. Dompel je onder in de fado en laat je mee slepen door de meest getalenteerde, hedendaagse muzikanten uit haar thuisland. Deze ster van wereldformaat brengt een intieme en persoonlijke voorstelling met eerder materiaal uit haar rijke carrière en live nummers van haar meest recente album 'EVA’.

Links | Cristina Branco

Voorbije concerten van Cristina Branco

  • 14.04.2018
    De Roma, Antwerpen
  • 14.04.2018
    De Roma, Antwerpen
  • 07.10.2017
    La Tentation, Brussel