SearchFRMenu

Cristina Branco

Cristina Branco, de Portugese fadozangeres, houdt in mei 2022 halt in vijf zalen waaronder CC Diest, Alter Schachthof Eupen, De Grote Post (Oostende), De Roma (Antwerpen) en Het Perron (Ieper). Tickets & info via greenhousetalent.be.

Met haar meest recente album 'EVA’ (2020) bewijst Cristina Branco nog maar eens dat ze een van de grootste fadista’s van onze tijd is. De zangeres geeft Portugese folklore een nieuwe stem en verrijkt de fado met jazz, wereldmuziek en pop. Bekroond voor haar album 'Menina’ (Beste Album 2017 door de 'Portuguese Authors Society’) en genomineerd voor een Golden Globe voor 'Beste Individuele Interpretatie’ rijgt ze wereldwijd de ene na de andere show aaneen.

Cristina beweegt zich in een sterk conservatieve en traditionele stroming, de Portugese fadomuziek. Daarin weet ze zich gesteund door een indrukwekkende verzameling van tekstschrijvers en tijdloze dichters, alsook haar getalenteerde musici die ieder concert weer tot een ware happening maken. Cristina Branco bracht meer dan 10 albums uit en speelde al meer dan honderden concerten over de hele wereld. Altijd op het scherpst van de snede koppelt ze raffinement aan traditie en vernieuwing van haar genre.

In 2020 bracht ze haar laatste album 'EVA’ uit. Zelf zegt ze hierover: 'EVA is het portret van iemand in tijden van verandering. EVA is wat ik wil zijn.'

Cristina Branco gaf traditionele Portugese folklore een nieuwe stem en ontwikkelde een compleet unieke stijlDeze ster van wereldformaat brengt een intieme en persoonlijke voorstelling met eerder materiaal uit haar rijke carrière en live nummers van haar meest recente album 'EVA’. Dompel je onder in de fado en laat je meeslepen door de meest getalenteerde, hedendaagse muzikanten uit haar thuisland.

Lees meer...Minder

Tickets & info

Wij gebruiken cookies voor website analyse en marketingdoeleinden. Door onze site te bezoeken en te gebruiken, accepteert u deze cookies.
ACCEPTEER