SearchFRMenu

Cruel Santino

In 2009 begon Osayaba Andrew Ize-Iyamu als rapper en dankzij onder andere de muziek van 'Vampire Weekend’ werd een tijdje later Cruel Santino geboren. Cruel Santino groeide op in Nigeria en studeerde in de Verenigde Arabische Emiraten waar hij momenteel ook woont. Deze contrasterende werelden en culturen zijn duidelijk hoorbaar in zijn diverse muziek, die elementen bevat uit R&B, soul, rap, Afrobeats en indie.  

Cruel Santino brengt zijn kleurrijke en creatieve stijl ook over naar zijn videos die hij zelf regisseert. Zijn eerste videos, 'Rapid Fire’ en 'Sparky’, werden samen al meer dan 3,7 miljoen keer bekeken. Daarnaast regisseert Cruel Santino ook materiaal voor andere artiesten, onder andere voor de single 'U say’ van Goldlink ft. Tyler The Creator en Jay Prince. 

In maart 2022 bracht de artiest zijn tweede album, 'Subaru Boys: FINAL HEAVEN’ uit. Drie jaar na zijn eerste album is Cruel Santino terug met een heel visueel project waarin zijn passie voor anime duidelijk een centrale plaats krijgt. 'Subaru World’ is een plek waar tijd niet van belang is en waar luisteraars zich volledig kunnen onderdompelen in de muziek. 

Op 7 oktober 2022 komt Cruel Santino met zijn 'Subaru World Tour’ naar de Orangerie in de Botanique Brussel. NME beschrijft zijn album als 'a one-of-a-kind experience unique to his expansive imagination’, dus dit zal ongetwijfeld een fantastische show worden!

Lees meer...Minder

Tickets & info

Wij gebruiken cookies voor website analyse en marketingdoeleinden. Door onze site te bezoeken en te gebruiken, accepteert u deze cookies.
ACCEPTEER