SearchFRMenu
Darkside

Darkside, Wo 06.11.2024, De Vooruit Gent

Wo06.112024

Over Darkside

DARKSIDE, het project van elektronisch muzikant en zanger Nicolás Jaar en de multi-instrumentalist Dave Harrington, voegen twee Belgische passages toe aan hun Europese tour op 6 november in Vooruit, Gent en en op 7 november in Ancienne Belgique. Tijdens deze tour zullen ze worden vergezeld door percussionist Tlacael Esparza, die zich als vast lid heeft aangesloten. Fans kunnen zich verheugen op nieuw werk. Tickets zijn te koop vanaf vrijdag 17 mei om 10 uur via greenhousetalent.com.

In de zomer van 2011 maakte de Amerikaanse gitarist Dave Harrington deel uit van de live band van Nicolás Jaar die tourde door Europa en Australië ter ondersteuning van zijn doorbraakdebuutalbum 'Space Is Only Noise’. Tijdens die tour experimenteerden beiden elk vrij moment om een nieuw klankenpalet te creëren. Het resultaat? Een donkere en sluipende mix van elektronica en psychedelisch getinte rock op een bedje van Jaars spookachtige vocalen van waaruit hun titelloze EP in 2011 ontsproot. Ook remixten ze op wonderlijke wijze het volledige album 'Random Access Memories' van Daft Punk dat miljoenen keren werd beluisterd: "Het project overstijgt de standaard remixplaat en het duo wordt alom geprezen voor hun vermogen om originaliteit en speelsheid in evenwicht te houden” (Focus Knack).

In 2013 verscheen dan hun debuutalbum 'Psychic’, voorafgegaan door de single 'Golden Arrow'. De plaat kreeg een 9.0 van Pitchfork en de New York Times noemde het "de soundtrack van een verloren gegane David Lynch sci-fi film".

In 2021 volgde het langeverwachte tweede album, 'Spiral’, voorafgegaan door singles 'Liberty Bell’, 'The Limit’ en 'Lawmaker’. Na acht jaar kondigde DARKSIDE hun terugkeer naar Europese podia, met headline-shows in Parijs, Toulouse, Manchester en Londen, meerdere residenties op de festivals Nuits Sonores en Le Bon Air in Frankrijk, en optredens op Primavera Sound Barcelona en Madrid. Ook in België traden ze op voor een uitverkocht Koninklijk Circus, de tickets vlogen in een mum van tijd de deur uit.

Ontdek Darkside