GreenhouseTalent
Menu

DWEEZIL ZAPPA

Dweezil Zappa
Dweezil ZappaDweezil ZappaDweezil Zappa

Agenda

Op 16 oktober 2017 zal Dweezil Zappa en zijn indrukwekkende groep in de Bozar de muzikale geschiedenis van vader Frank (wiens debuut 'Freak out’ in 1966 uitkwam) eren.

 

29 jaar geleden, meer bepaald op 10 april 1988, speelde Frank Zappa (1940 - 1993) zijn laatste concert op Belgische bodem in het Kuipke te Gent. De humorist, componist, gitarist en dirigent trok alle registers open en gaf er zijn laatste vaderlandse masterclass in geniale gekte.

 

Mensen die er toen bij waren, spreken nog steeds vol ontzag over de gebrachte covers (gaande van 'Bolero’ tot 'Stairway to Heaven’) en eigen werk ('Joe’s Garage’, 'Inca Roads’, 'Montana’ of 'Why does it hurt when I pee?’.  Ook 'My guitar wants to kill your Mama’ stond op de setlist, een nummer van Frank (met The Mothers of Invention) uit 1969 dat in 1988 door zoon Dweezil op zijn gelijknamige LP opgenomen werd.

 

Het op plaat uitgebrachte oeuvre van Frank beslaat ondertussen  105 titels en wordt sinds 2006 ook live gespeeld door zoon Dweezil. Die blies tien jaar lang  - onder het motto 'accept no substitutes’- met Zappa plays Zappa het oeuvre van zijn vader nieuw leven in.

 

Sinds vorig jaar is Dweezil in een rechtzaak verwikkeld met broer Ahmet en zus Diva over de registratie en het commercieel gebruik van de familienaam 'Zappa’.  Dweezil bleef niet bij de pakken zitten. Hij veranderde de naam van zijn tour in '50 Years of Frank: Dweezil Zappa Plays Whatever The F@%K He Wants’ en ging -met behulp van crowdfunding - het juridisch gevecht aan over het gebruik van zijn eigen naam.

 

Op 16 oktober 2017 zal de muziek van Frank herleven in de Bozar.  Verwacht u aan doorleefde versies van klassiekers uit het volledige oeuvre van The Mothers of Invention en Zappa senior. Vergeet uw luchtgitaren niet want 'The Meek Shall Inherit Nothing’!

Links | Dweezil Zappa