SearchFRMenu
Dylan Gossett

Dylan Gossett, Zo 30.06.2024, Melkweg Amsterdam

Over Dylan Gossett

Dylan Gossett is een 24-jarige singer-songwriter uit Austin, Texas. Dylan begon met het schrijven en opnemen van muziek tijdens zijn vroege tienerjaren. Geïnspireerd om eindelijk muziek uit te brengen door een nieuwe generatie singer-songwriters die hij online zag opkomen, begon Dylan in april 2023 video's van zijn nummers te plaatsen - en direct sloeg zijn muziek aan bij een wereldwijd publiek.

Dylan bracht zijn eerste single "To Be Free" (volledig zelf geschreven, opgenomen, geproduceerd en gemixt in zijn slaapkamer) uit op 30 juni 2023. Kort daarna teasede hij een fragment van wat zijn volgende nummer en doorbraak-virale hit "Coal" zou worden. De video sloeg meteen aan en kreeg meer dan 1 miljoen views binnen de eerste week. Hij dook snel terug in zijn slaapkamer en creëerde het nummer helemaal opnieuw voordat hij het op 27 juli uitbracht.

The New York Times noemde "Coal" "een van de beste countrynummers van het jaar," en Billboard verklaarde: "'Coal' en 'To Be Free' positioneren Gossett als een geduchte, openhartige singer-songwriter met immense potentie." In oktober 2023 bracht Dylan zijn langverwachte debuut-EP No Better Time uit - zelf geschreven, opgenomen, geproduceerd en gemixt in zijn slaapkamer.

Ontdek Dylan Gossett