GreenhouseTalent
Menu

ENNIO MORRICONE

Ennio Morricone
Ennio MorriconeEnnio MorriconeEnnio Morricone

Agenda

De Italiaanse filmcomponist Ennio Morricone houdt op zaterdag 24 november halt in Paleis 12 in Brussel. Het concert maakt deel uit van zijn ’60 years of music’ wereldtournee. De concertreeks kende wereldwijd al uitvoeringen in uitverkochte concertzalen en kreeg staande ovaties en lovende recensies in de media.

 

Ook in België passeerde de maestro eerder al met zijn ’60 years of Music’ tournee (Sportpaleis, Paleis 12 en twee keer het Sint-Pietersplein in Gent), maar voor het concert op 24 november 2018 heeft hij een nieuw programma opgesteld.

 

"Tijdens deze tour zal ik een compleet nieuw programma uitvoeren met nieuwe hoogtepunten. Natuurlijk zullen er altijd de klassiekers zijn zoals die ik voor de Sergio Leone-films heb mogen maken en The Mission. Maar over de breedte genomen zal de ervaring deze keer anders zijn. Zo ga ik muziek laten horen die ik heb gemaakt voor de films van Quentin Tarantino en werken van Leone die ik nog niet eerder heb laten horen.” -Ennio Morricone

 

Samen met een 200-koppig symfonisch orkest en indrukwekkend koor zal de 90-jarige maestro in Paleis 12 een persoonlijke 'Best of’ uit zijn carrière brengen. Morricone componeerde de soundtracks voor meer dan 500 films en series. Een aantal van die composities zijn een onderdeel van het collectief geheugen geworden. Bekendste voorbeelden zijn 'The Good, the Bad and the Ugly’, 'For a few dollars more’, 'Once upon a time in the West’ en 'The Mission’.

 

Morricone won een Oscar voor beste originele muziek voor de muziek van The Hateful Eight, een film van Quentin Tarantino. Verder heeft hij oa. drie Golden Globes, een Grammy Award, zes BAFTA's, twee European Film Awards, de Gouden Leeuw van Venetië en de Polar Music Prize op zijn naam staan. In 2016 kreeg hij een ster op de Hollywood Walk of Fame.

Links | Ennio Morricone

Voorbije concerten van Ennio Morricone

 • 19.09.2017
  Rotterdam Ahoy, Rotterdam
 • 26.06.2016
  Sint-Pietersplein, Gent
 • 25.06.2016
  Sint-Pietersplein, Gent
 • 20.02.2016
  Sportpaleis, Antwerpen
 • 03.02.2015
  Paleis 12, Brussel