SearchFRMenu
Home / Agenda / Faraj Suleiman / Concertagenda

Concertagenda Faraj Suleiman

Meer events

Over Faraj Suleiman

Het pad van Faraj Suleiman is niet zonder obstakels: als je in 1984 geboren bent in Palestina, is het niet evident om een internationale carrière als pianist uit te bouwen. En zelfs al is je carrière gelanceerd op het prestigieuze Montreux Jazz Festival en is je naam bekend bij Europese muziekliefhebbers, als je drie jaar lang vastzit in Parijs en door pandemieën en oorlogen niet zorgeloos terug kan naar je geliefde Haifa, voel je je als artiest soms machteloos.

De titel van Suleimans nieuwste album, As Much As It Takes, is dan ook heel toepasselijk. Want wat er ook gebeurt in zijn leven, Suleiman blijft nieuwe nummers componeren en opnemen. Want muziek overweldigt hem, is zowel een uitdrukking van zijn vreugde als zijn zorgen en zijn woede. Zijn muziek is zowel instrumenteel als verhalend, zowel intiem en persoonlijk als universeel en politiek. Want elk werk van een Palestijnse artiest is, volgens de pianist, intrinsiek politiek.

Zoals in eerder werk, vindt Suleiman ook muzikaal een balans tussen oosterse en westerse stijlen. Opgegroeid met Arabische muziek en geschoold in de klassieke muziek, zoekt hij zijn eigen weg in de hedendaagse jazzscene en leert hij de kunst van het improviseren. Op As Much As It Takes vertaalt deze wisselwerking zich in dialogen tussen piano en oed, het lyrische Midden-Oosterse snaarinstrument.

De 11 tracks op het nieuwe album As Much As it Takes, gecomponeerd tijdens een residency in Cité Internationale des Arts in Parijs en opgenomen in Zwitserland, zijn dan ook een prachtige muzikale sublimatie van het traject van een bijzonder beloftevolle Palestijnse muzikant.

 

Line-up:

Faraj Suleiman - piano 

Alberto Malo - drums 

Jules Martinet - bass 

Louis Matute - guitaar

Ontdek Faraj Suleiman