SearchFRMenu
Gente de Zona

Gente de Zona, Za 13.07.2024, Afro Latino Festival Genk

Tickets via:paylogic

Over Gente de Zona

Alexander Delgado en Randy Malcom zijn absolute pioniers in de "Cubatón" beweging, een van de meeste dominerende muzikale stromingen van dit moment. Het dynamische duo kenmerkt zich door de combinatie van Cuban beats met reggaetón en Caribbean beats.

Hun internationale doorbraak kwam in 2014 met de hit "Bailando", waarop de melodie is ingezongen door Enrique Iglesias. De track ontving drie Latin Grammy Awards en belandde op #1 in de Hot Latin Songs-hitlijst van Billboard. Het nummer stond dusdanig lang bovenaan dat het de langstlopende #1 werd in de geschiedenis van de hitlijst. Na hun doorbraak volgden nog verschillende hits, zoals "La Gozadera", "3 A.M." en "Traidora". Het duo heeft meerdere Premios Juventud en Premios Tu Mundo Awards gewonnen en hun album "Visualízate" won de Latin American Music Award voor Best Tropical Album en een Latin Grammy voor Best Tropical Fusion Album.

Met meer dan 7 miljoen luisteraars per maand en 750 duizend volgers op Spotify staat Gente de Zona op de 330ste plek van de wereld qua Spotify streams.

Ontdek Gente de Zona