SearchFRMenu
Home / Agenda / Ghost-Note / Concertagenda

Concertagenda Ghost-Note

Meer events

Over Ghost-Note

Ghost-Note is een explosie van geluid. Onder leiding van Snarky Puppy's multi-Grammy-winnende percussie duo Robert 'Sput' Searight en Nate Werth, met een uitgebreid roster van next-level muzikanten - die leden van Prince, Snoop Dogg, Erykah Badu, Herbie Hancock, Kendrick Lamar, Marcus Miller, Toto, Justin Timberlake en nog veel meer - de band duwt funkmuziek de toekomst in, voortbouwend op de baanbrekende fundamenten die zijn gelegd door artiesten als James Brown en Sly & The Family Stone en door hun frisse kijk op funkmuziek te verrijken met afrobeat, hiphop, psychedelia, wereldfolklore en nog veel meer.

Met de release van 'Swagism' in 2018 maakte Ghost-Note hun missie duidelijk. Het album zette ritme op de voorgrond, met onweerstaanbare, heavy-hitting beats die ten grondslag liggen aan de wilde, rijke muziek van de groep. Met tal van gastmedewerkers, waaronder Kamasi Washington, Karl Denson, Bobby Sparks, Nigel Hall, Taz en anderen, toonde 'Swagism' het verbluffende vermogen van de band om geluiden te versmelten en te versterken, wat uiteindelijk bijdraagt aan de scherpe, complexe sound van Ghost-Note.

De band vertaalt deze avontuurlijkheid gemakkelijk in een live-setting. De live-optredens van Ghost-Note zijn gedurfd en confronterend, zonder de strakke pretenties die vaak geassocieerd worden met de jazzroots van de band. Gefocust op het creëren van verleidelijke dansbare grooves en een aanstekelijke feel-good energie, is elke show een kans om los te gaan en contact te maken, zowel voor de fans als voor de muzikanten.

Na zijn oprichting in 2015 heeft Ghost-Note de wereld al veroverd. De twee studioalbums van de groep, 'Swagism' uit 2018 en 'Fortified' uit 2015, hebben wereldwijd lovende kritieken en veel succes geoogst, waarbij beide albums op nummer 1 stonden in de iTunes jazzcharts. Bovendien heeft de steeds groter wordende familie muzikanten succesvolle headlining tours georganiseerd in de Verenigde Staten, Europa, Australië, Nieuw-Zeeland, Canada en Japan en opgetreden op internationale muziekfestivals en evenementen over de hele wereld. 

Hun laatste wapenfeit 'Mustard n'Onions' brengen ze, live, in Het Depot.

Ontdek Ghost-Note