GreenhouseTalent
Menu

GIORGIO MORODER

Giorgio Moroder
Giorgio MoroderGiorgio MoroderGiorgio Moroder

Agenda

Moroder is al meer dan 55 jaar één van de meest invloedrijke personen in de muziekindustrie. Sinds 1963 was hij de eerste die een repetitieve beat onder dansmuziek zette, de harmoniewetten aan zijn laars lapte en de synthesizer centraal plaatste in zijn muziek. Hij werkte samen met o.a. Donna Summer (onder meer I Feel LoveOn the Radio, Love to Love You Baby, en Hot Stuff), Cher (Bad Love), Blondie (Call me), David Bowie (Cat People), Debbie Harry (Rush Rush), Freddie Mercury (Love Kills), Bonnie Tyler (Here She Comes) en Pat Benatar (Here's My Heart). Zijn enorme bijdrage tot de popmuziek werd met maar liefst vier Grammy Awards bekroond.

 

Hij werkte niet alleen samen met de grootste artiesten uit de jaren 70 en 80, maar componeerde en producete ook de soundtracks van films die - net als hij - iconisch zijn geworden voor de jaren 80, zoals American Gigolo, Cat People, Scarface, Electric Dreams, The Never Ending Story, Top Gun, en Midnight Express.

 

In 2015 bracht Moroder zijn recentste studioalbum Déjà Vu uit, waarvoor hij onder meer samenwerkte met Sia, Charli XCX, Kylie Minogue, Britney Spears en Kelis.

 

A Celebration of the 80’s belooft een avond vol danshits te worden, met zowel klassiekers als recenter werk. Bovendien zal hij een eerbetoon brengen aan zijn muze Donna Summer. De discodiva zal op het scherm synchroon met Moroder en zijn band optreden.

Voorbije concerten van Giorgio Moroder

  • 10.04.2019
    Ancienne Belgique, Brussel
  • 09.04.2019
    Ancienne Belgique, Brussel