GreenhouseTalent
Menu

GOLDLINK

Goldlink
GoldlinkGoldlinkGoldlink

Agenda

GoldLink maakt deel uit van de volgende generatie in de Amerikaanse rap-scene. Om de zoveel tijd wordt hiphop opgeschrikt door een nieuw en spannend geluid: GoldLink is één brok originaliteit. Hem een veelbelovende rapper noemen doet hem eigenlijk tekort.

 

GoldLink gooit '90 R&B grooves vrolijk in de blender met traditionelere hip hop breaks en creëert zo een zweem nostalgie, om meteen daarna een U-turn te maken naar springerige vooruitstrevende producties à la Ta-Ku en Kaytranda.

 

Met zijn laatste album 'At What Cost', dat hij twee jaar geleden uitbracht, is hij daar met vlag en wimpel in geslaagd. Doordat hij hiphop heeft vervlochten met disco en Afrikaanse invloeden heeft hij een unieke sound weten te creëren! De song 'Crew' leverde hem zelfs een Grammy nominatie op.

 

Met 'Zulu Screams' releaset GoldLink een eerste nummer van zijn nieuwe album. Benieuwd naar meer? Live te ontdekken in Het Depot op 22 november!

 

"His music doesn't just make you hold two opposing ideas in your mind. It opens twelve tabs in one browser window." - Pitchfork

Links | Goldlink

Voorbije concerten van Goldlink

  • 02.12.2017
    Reflektor, Luik
  • 21.09.2016
    Vk*, Brussel