SearchFRMenu

Hooverphonic

Hooverphonic is een band die graag buiten de lijntjes kleurt. Ze hebben al 25 jaar een eigen, instant herkenbaar geluid. Alex Callier (producer/songwriter) en Raymond Geerts (gitarist) vormen sinds dag één de ruggengraat van de band. Ze hebben in de loop der jaren samengewerkt met een uitzonderlijk getalenteerde, uiteenlopende cast van zangers en zangeressen, maar ze zijn ongelooflijk blij dat ze in het najaar van 2020 opnieuw herenigd werden met Geike Arnaert, voor velen nog steeds de meest iconische stem van Hooverphonic.

De groep is door de jaren heen sterk geëvolueerd van donkere, onderkoelde trip-hop op hun debuut in 1996 naar een warmer, meer orkestraal geluid dat soms flirt met psychedelica, dan weer catchy en poppy klinkt, maar steeds aanvoelt als een soundtrack bij een onbestaande film.

Het nieuwe, nog-te-verschijnen Hooverphonicalbum belooft dansbaar materiaal met meer dan één knipoog naar de nineties. Logisch, want Hooverphonic is onlosmakelijk verbonden met dat decennium. Alex Callier was achttien in 1990 en werd rond 1996 professioneel muzikant. Je zou zelfs kunnen stellen dat de 90s voor een groot deel de koers van Hooverphonic hebben bepaald. Van big beat tor house via trance and back again: de jaren negentig waren dé periode bij uitstek om te flirten met genres en subgenres. Meer dan 25  jaar later voelde Callier opnieuw de creatieve impuls om te gaan experimenteren met verschillende geluiden en invloeden - en dat resulteerde in een gloednieuwe remix van eerste single 'Mysterious'. Wie echo's van William Orbit, Faithless, Massive Attack en Moloko verwacht, is aan het juiste adres. Piekfijn geproducet dansvloermateriaal voor vandaag, beïnvloed door de sounds van gisteren. Are you ready for the next level?

Lees meer...Minder

Tickets & info

News

Wij gebruiken cookies voor website analyse en marketingdoeleinden. Door onze site te bezoeken en te gebruiken, accepteert u deze cookies.
ACCEPTEER