SearchFRMenu

Hooverphonic With Orchestra

Na twee uitverkochte concertreeksen in de Koningin Elisabethzaal, staat Hooverphonic voor het eerst in vijf jaar tijd opnieuw met orkest op het podium. In 2022 zullen Alex Callier, Raymond Geerts en Geike Arnaert hun grootste hits én nieuw materiaal in een orkestraal jasje voorstellen in Concertgebouw Brugge, Capitole Gent, Forum Luik, CCHA/cultuurcentrum Hasselt, Théâtre Royal de Mons en De Roma in Antwerpen. Tickets en info via greenhousetalent.be.

In 2012 en 2016/2017 stond de groep al eens met orkest in de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen. Dat was toen een echte jongensdroom die in vervulling ging voor Alex en Raymond. De concerten waren in een mum van tijd uitverkocht en wie er destijds bij was, heeft allicht nog steeds kippenvel. Deze keer brengen ze samen met The Belgian Session Orchestra de grandeur van hun talrijke studio-opnames live naar de Belgische zalen. Mét Geike Arnaert, de iconische stem van de groep die sinds november 2020 opnieuw met verve de Hooverphonicvocals voor haar rekening neemt. De songs zullen klinken zoals ze toen gecomponeerd werden: wijds, filmisch, imposant, melancholisch, groots en immer meeslepend.

Hooverphonic kleurt graag buiten de lijntjes. De band heeft al vijfentwintig jaar een eigen, instant herkenbaar geluid. Producer-songwriter Alex Callier en gitarist Raymond Geerts vormen sinds het begin de ruggengraat van de band. Ze hebben in de loop der jaren samengewerkt met een uitzonderlijk getalenteerde, uiteenlopende schare van zangers en zangeressen, maar ze zijn ongelooflijk blij dat ze opnieuw herenigd zijn met Geike Arnaert, voor velen nog steeds dé stem van Hooverphonic. De groep is door de jaren heen geëvolueerd van de donkere, onderkoelde trip-hop van hun debuut in 1996 naar een warmer, meer orkestraal geluid. Hooverphonic flirt soms met psychedelica, en brengt songs die enerzijds catchy en anderzijds poppy klinken, maar steeds aanvoelen als de soundtrack bij een onbestaande film.

Hooverphonic live is een concertbeleving second to none. Niet te missen.

Foto: Erika Rodin

Lees meer...Minder

Tickets & info

Wij gebruiken cookies voor website analyse en marketingdoeleinden. Door onze site te bezoeken en te gebruiken, accepteert u deze cookies.
ACCEPTEER