GreenhouseTalent
Menu

HOUSE OF COHEN PERFORMED BY PERLA BATALLA

House Of Cohen performed by Perla Batalla
House Of Cohen performed by Perla BatallaHouse Of Cohen performed by Perla BatallaHouse Of Cohen performed by Perla Batalla

Agenda

Op vrijdag 6 december 2019 transformeert De Roma één avond lang in 'Perla Batalla in House of Cohen, Songs of Leonard Cohen'. De Amerikaanse Perla Batalla zal er bekende en minder bekende parels van Leonard Cohen afwisselen met uniek beeldmateriaal en persoonlijke anekdotes die aantonen dat Cohen veel meer is dan het clichébeeld van "Godfather of Gloom”.

 

In 'Perla Batalla in House of Cohen, Songs of Leonard Cohen' benadrukt ze zijn humor en de lichtheid waarmee hij door het leven stapte.

 

Perla Batalla werkte in de jaren tachtig en negentig intensief met Cohen samen. Zo zingt ze mee op diens album "The Future” en schitterde ze tijdens de Field Commandor shows van 1988 (o.a. in Koningin Elisabethzaal) en 1993 (o.a. in Flanders Expo).

 

"Onstage, offstage, digital or analog, I love Perla Batalla.”

Leonard Cohen

 

In 2007 bracht Batalla met de zegen van haar vriend en mentor de cd "Bird on the Wire” uit. Een collectie covers van Cohens klassiekers ("If it Be Your Will”, "Dance Me to the End of Love”, "So Long Marianne”, "Famous Blue Raincoat”, "Bird On the Wire” en "Suzanne”) en minder bekende songs ("Seems So Long Ago, Nancy”, "Ballad of the Absent Mare”, "Came So Far for Beauty” en "Coming Back to you”).

 

In de voorstelling "House of Cohen, Songs of Leonard Cohen” maakt Batalla abstractie van haar eigen solocarrière (talrijke cd’s en samenwerkingen met grootheden als Lou Reed, Jackson Browne, k.d. Lang, Sonny Rollins en John Cale) en stelt ze zich ootmoedig ten dienste van de liederen van de Meester. Een passend eerbetoon aan de meest bescheiden zanger ooit die tussen 2008 en 2013 in België meer dan 100.000 fans aan zijn lippen gekluisterd hield in Brugge, Antwerpen, Brussel en Gent.

 

Credits photo: Nancy Santullo

Links | House Of Cohen performed by Perla Batalla