SearchFRMenu
Ibrahim Maalouf

Ibrahim Maalouf, Do 19.12.2024, De Roma Antwerpen

Tickets via:ticketmatic

Over Ibrahim Maalouf

"The Ibrahim Maalouf Electronic Experience”

De Frans-Libanese trompettist en componist Ibrahim Maalouf komt naar België met zijn gloednieuwe tour, 'Time X’ op 18 december in het OM, Luik en op 19 december in de Roma, Antwerpen. Na een nominatie voor een Grammy-award, verschillende jazzalbums, een hiphopplaat en een kerstspecial, verovert Ibrahim Maalouf opnieuw ongekend terrein. Voor zijn nieuwste live project mixt de experimentele trompettist instrumentele jazz met spannende elektronica. Terwijl hij in 2023 een uitverkocht Koninklijk Circus (Brussel), Koningin Elisabethzaal (Antwerpen) en Palais des Beaux-Arts (Charleroi) betoverde met een meer intieme show, zorgt Maalouf in december voor een vibrerende clubavond voor iedereen die leeft om te dansen. De ticketverkoop start op vrijdag 31 mei om 10u.

__

Maalouf is een van ’s werelds grootste jazzmuzikanten en slaat op virtuoze wijze een brug tussen jazz, Arabische en klassieke muziek. Als tiener won Ibrahim de grootste internationale wedstrijden ter wereld en begon hij een carrière als klassieke solist. Vanaf de jaren 2000 maakt hij vanuit Parijs naam als jazzmuzikant, mede door zijn geweldige improvisatietalent. Sting, Salif Keita, Amadou & Mariam, Tryo, Matthieu Chédid, Lhasa de Sela en tal van andere artiesten met de meest uiteenlopende stijlen doen een beroep op hem.

Maaloufs talent om allerlei genres te vermengen wordt al meer dan tien jaar overal ter wereld geprezen. Zijn onweerstaanbare drang om te blijven vernieuwen en verrassen, zorgt ervoor dat Ibrahim Maaloufs carrière als trompettist en orkestleider bloeit en hij wereldwijd de grootste concertzalen uitverkoopt. Zo staat de trompettist verschillende keren in het Lincoln Jazz Center in New York en verkoopt hij acht maanden op voorhand de arena van Paris Bercy, de grootste concertzaal van Frankrijk, uit. Met andere woorden: het jazzspektakel van Ibrahim Maalouf moet je live meemaken!

Na een succesvolle aftrap van zijn gloednieuwe tour in een uitverkocht Palais de Tokyo (Parijs), de US en Canada, voegt hij dus nu ook twee Belgische stops toe. Op 18 december in OM, Luik en op 19 december in de Roma, Antwerpen. Tickets zijn te koop vanaf vrijdag 31 mei om 10u via greenhousetalent.com.

 

Ontdek Ibrahim Maalouf

News

Related Events