SearchFRMenu

Jasper Erkens

Jasper Erkens begon aan zijn carrière toen hij amper 15 was, geïnspireerd door iconen als David Bowie en Damien Rice speelde hij zich in de kijker waarna hij de jongste solo-artiest ooit werd die op Rock Werchter speelde. Hierna veroverde hij een plek als support van Adele, die hem prompt wat moederlijke raad gaf: "Schrijf je in aan de BRIT-school in Londen.” Erkens vertrok, deed auditie en studeerde twee jaar later af met onderscheiding . Vijf jaar later kwam hij in Amsterdam wonen waar hij terecht kwam in een creatieve hub en begon songs te schrijven voor het album 'Limbo Terminal’ dat uiteindelijk begin 2021 uitkwam. Tussendoor schreef hij ook mee aan nummers voor Nederlandse artiesten als Lucas Hamming en Indian Askin. Na in het najaar van 2021 de Benelux te hebben doorkruist als voorprogramma van legendarische Britse rockgroep 10cc, luidt Jasper Erkens 2022 met een reeks nieuwe songs, een voorbode van het nieuwe werk dat in de loop van 2022 en 2023 het licht zal zien

In lijn hiermee kondigt Jasper Erkens op 20 Januari 2023 officieel de release van zijn vierde studio album aan genaamd 'Artificial Messiah’ wat gepaard zal gaan met een clubtour in het voorjaar doorheen België en Nederland. Tickets zijn te koop via www.greenhousetalent.com

Geboren in België. Gevormd door de wereld. Brussel. Amsterdam. Londen. Sommige mensen worden pas wakker rond hun veertigste en realiseren zich dan, meestal plots, dat het leven hen tot dan toe weinig prikkelends gebracht heeft. Niet zo bij Jasper Erkens. Amper 28 en hij heeft er al een rijk gevuld parcours opzitten. Hij was pas 15 toen hij zijn eerste plaat releaste.

Geïnspireerd door iconen als David Bowie en Damien Rice speelde de jonge, ambitieuze Erkens zich in de kijker. Het legde hem geen windeieren. Hij speelde als jongste solo artiest ooit op Rock Werchter en veroverde een plek als support van Adele, die hem prompt wat moederlijke raad gaf: "Schrijf je in aan de BRIT school in Londen.” Erkens liet het zich geen twee keer zeggen, zei "Tabé, België!”, en verkaste naar Londen, voor een persoonlijk en muzikale queeste.

Vijf jaar later - Erkens is een jonge man - kwam hij naar België. Niet voor heel lang, want de hunker om zijn songwriting skills nog meer aan te scherpen deed hem in Amsterdam belanden. Hij kwam er terecht in een creatieve hub en begon songs te schrijven. 2020 bracht reeds 3 singles aan het licht, tijdens de opnames van een videoclip brak Erkens echter zijn voet waardoor hij enkele maanden niet meer kon wandelen. Hij nam van deze gelegenheid gebruik, sloot zichzelf op op zijn zolderkamer/homestudio in Amsterdam en legde de laatste hand aan zijn self-produced derde album dat uiteindelijk 'Limbo Terminal’ is geworden.

Lees meer...Minder

Tickets & info

Wij gebruiken cookies voor website analyse en marketingdoeleinden. Door onze site te bezoeken en te gebruiken, accepteert u deze cookies.
ACCEPTEER