SearchFRMenu
Jett Rebel

Jett Rebel, Zo 19.05.2024, Blues Peer Peer

Zo19.052024
Tickets via:tickoweb.be

Over Jett Rebel

Sinds debuut-EP’s 'Venus’, 'Mars’ en volwaardige debuutplaat 'Hits For Kids’ gaat het bij de Noorderburen heel erg hard voor muzikaal wonderkind/multi-instrumentalist Jelte Tuinstra ofte Jett Rebel. Prestigieuze festivals als Lowlands, Pinkpop, North Sea Jazz Festival heeft hij al achter de soul/funk-kiezen en na een propvolle clubtour speelde hij eigenhandig de Amsterdamse Heineken Music Hall (te vergelijken met onze Antwerpse Lotto Arena) vol.
Ook hier wist Jett Rebel al een pak muziekminnende harten te veroveren met shows in Trix, Depot, Muziekodroom en Vooruit terwijl zijn singles 'Tonight’, 'Pineapple Morning’ en 'Louise’ menig toertjes draaiden op de Belgische radiostations. Hij verscheen op maar liefst 16 zomerfestivals zoals bvb. Linkerwoofer, Maanrock of Genk-on-Stage.

Dit jaar schakelt Jett nog een vitesse hoger met drie releases in één jaar. Op 22 januari verschijnt het nieuwe album Truck. Eind december onthulde hij in een uitverkocht Paradiso dat die volledig anders zal zijn en tegen alle regels van de huidige popmuziek in gaat. "Er zijn tegenwoordig zo veel bands die muziek maken die precies klinkt zoals de massa het wil horen. Deze bands passen hun muziek aan, om groter te kunnen worden. Ik doe dat niet, ik kan dat niet, ik maak wat ik zélf wil en ik ben fucking dankbaar dat er een publiek is dat mij deze vrijheid geeft. Dank jullie wel, ik ben fucking gelukkig!”
Truck is deel 1 van de drieluik. Wanneer de volgende 2 albums komen zal binnenkort bekend worden gemaakt. De eerste single 'It’s Cruel’ kan je nu alvast beluisteren.

Shows van Jett Rebel zijn niet enkel een streling voor het oog, maar een totaalervaring waar er maar één uitkomst is: dansen alsof je leven er vanaf af hangt. Wat ook exact hetgene is wat Rebel doet op het podium.

 

Ontdek Jett Rebel