GreenhouseTalent
Menu

JOAN BAEZ

Joan Baez
Joan BaezJoan BaezJoan Baez

Agenda

Wegens enorme vraag naar tickets geeft Joan Baez een extra concert in België in het kader van haar afscheidstournee. Op zaterdag 9 februari 2019 komt ze met haar allerlaatste tour 'Fare Thee Well’ naar de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen.

 

Toen aangekondigd werd dat folkicoon Joan Baez een laatste keer in België zou optreden, vlogen de tickets voor het concert op 21 mei in Bozar de deur uit, tot wanhoop van vele fans die geen ticket konden bemachtigen. Deze krijgen nu een nieuwe kans om de legendarische Amerikaanse zangeres een laatste keer live in concert te zien.

 

Joan Baez boeit haar trouwe publiek al bijna 60 jaar lang -ze debuteerde live in 1958- met een mengeling van folk, rock, pop, country en gospel. Hoewel ze zelf een begenadigd songschrijver ('Sweet Sir Galahad’ en 'Diamond & Rust’) en arrangeur ('The Lily Of The West’, 'Willie Moore’) is, werd ze vooral bekend door de unieke interpretatie van andermans werk. Zo werden haar versies van 'There But for Fortune’ (Phil Ochs) en 'The Night They Drove Old Dixie Down’ (The Band) commerciële hits en associëren fans haar met nummers als 'Farewell, Angelina’, 'Love Is Just a Four-Letter Word’, 'Joe Hill’ en 'We shall Overcome’.

 

Geen enkel heilig huisje wordt bij het coveren gespaard. Songs van The Beatles, Jackson Browne, Leonard Cohen, Bob Dylan, Woody Guthrie, The Rolling Stones, Pete Seeger, Paul Simon, Tom Waits, Elvis Costello en Stevie Wonder worden door Baez op unieke wijze vertolkt. Ook jongere songschrijvers (Ryan Adams, Josh Ritter, Steve Earle en Natalie Merchant) vallen bij haar in de smaak.

 

Joan blijft naast een levend billboard voor het oeuvre van Bob Dylan, ook zeer geëngageerd op het vlak van de milieu-, burger- en mensenrechten. Ze is één van de laatste actieve protestzangers en vult (bijna) op haar eentje de leemte in die artiesten als Woody Guthrie, Pete Seeger en Richie Havens na hun dood achterlieten.

 

Vorig jaar kreeg ze een plaats in de Rock & Roll Hall of Fame en zopas verscheen ook haar laatste album 'Whistle Down The Wind’ met Joe Henry als producer.

Links | Joan Baez

Voorbije concerten van Joan Baez

  • 21.05.2018
    Bozar, Brussel
  • 05.08.2016
    Cour de l'Hôpital Notre Dame à la Rose, Lessen
  • 08.11.2009
    Arenbergschouwburg, Antwerpen