GreenhouseTalent
Menu

KAMASI WASHINGTON

Kamasi Washington
Kamasi WashingtonKamasi WashingtonKamasi Washington

Agenda

Na een afgeladen vol optreden op Gent Jazz, La Madeleine en Jazz Middelheim komt de charismatische saxofonist, bandleider en componist Kamasi Washington op 17 mei naar Jazz à Liège op 28 juni naar Couleur Café. De laatste jaren werd Kamasi steeds populairder bij zowel jong als oud en kan hij de dag van vandaag zelfs gezien worden als één van de populairste jazz-artiesten.

 

Kamasi Washington maakt jazz van de 21ste eeuw. Hij slaagt er als geen ander in om de aandacht te vangen van luisteraars die tot dat moment niet bewust in jazz geïnteresseerd waren. De in Los Angeles opgegroeide alleskunner heeft een echte jazzachtergrond. Zo vormde hij al in high school The Young Jazz Giants, een kwartet met onder meer bassist Thundercat.

 

Vorig jaar kwam zijn gloednieuwe album van Kamasi Washington uit, getiteld "Heaven and Earth”. Een dubbellangspeler tussen droom en daad waarop Kamasi twee kanten van zichzelf laat zien: "De Earth-zijde staat voor de wereld zoals ik die zie van buitenaf, de wereld waarvan ik deel uitmaak en de Heaven-zijde representeert de wereld zoals ik die zie van binnenuit, de wereld die deel uitmaakt van mijzelf.” Op de plaat zal hij onder andere samenwerken met ThundercatCameron GravesMiles Mosley en Patrice Quinn.

 

"In 'Fists of Fury’ worden de krachten alvast gebundeld door een heus koor, twee vocalisten, een gloeiende pianosolo en een rusteloos rondje sax, dat even kalmeert om dan als een tornado door de kamer te razen.” - De Morgen

 

"The two songs are sprawling, meticulous arrangements that are as powerful as they are gorgeous. Specifically, 'Fists of Fury’ has the feel of an old ’70s blaxploitation score with its deep funk and swaggering energy, while "The Space Travelers Lullaby” is more delicate until it becomes triumphant and elegant.” - SPIN

 

"Best New Track: Fists of Fury” - Pitchfork

Links | Kamasi Washington

Voorbije concerten van Kamasi Washington

 • 17.05.2019
  Jazz à Liège, Luik
 • 09.08.2018
  Jazz Middelheim, Antwerpen
 • 30.05.2018
  La Madeleine, Brussel
 • 13.07.2017
  Gent Jazz, Gent
 • 10.07.2016
  Les Ardentes, Luik
 • 07.07.2016
  Gent Jazz, Gent
 • 16.11.2015
  Ancienne Belgique (Club), Brussel
 • 16.11.2015
  Ancienne Belgique (Club), Brussel