GreenhouseTalent
Menu

KHALID

Khalid
KhalidKhalidKhalid

Agenda

KHALID komt op 11 februari 2018 naar Ancienne Belgique

Op 11 februari 2018 zal Khalid voluit zijn twintigste verjaardag vieren terwijl hij zijn indrukwekkend debuut "American Teen” in de Brusselse Ancienne Belgique komt voorstellen. Als zoon van een zingende militair/moeder bracht hij zijn jeugd aan beide kanten van de oceaan door (Kentucky, Washington, New York, Duitsland en Texas) en kreeg hij muziek met de paplepel mee.

Het feit dat de Brusselse halte op zijn tour samenvalt met zijn verjaardag, zal wellicht toeval zijn. Minder toevallig is het succesvolle parcours dat hij het afgelopen jaar aflegde.

Zijn debuut werd met superlatieven overladen: "a promising amalgam of bedroom art-soul and 1980s new-wave pop maximalism, and a union of lonely-boy mirror gazing with a sense of larger cultural purpose” (The New York Times) en "preternaturally soulful 19-year-old Texan singer-songwriter Khalid has a way with beats - and words - that speaks to the modern American experience of youth in a natural, resonant way.” (Time).

Hij straalde op een aantal grote TV-shows (The Tonight Show starring Jimmy Fallon, The Ellen DeGeneres Show, Good Morning America) en won terecht een aantal muziekprijzen (Woodie To Watch Award op het SXSW-festival en MTV Music Award als Best New Artist). 

Khalid werd een hit op alle streaming-platformen met de tracks "Location”, "Let’s Go”, "Hopeless”, "Coaster”, "Saved”, "Shot Down”, "American Teen”, "Young, Dumb & Broke” en "Angels” (dit laatste nummer werd onlangs in een aflevering van Grey’s Anatomy gebruikt) en is op de snelweg om een wereldster te worden.

Op 11 februari stopt zijn veroveringstocht een avond lang in de Ancienne Belgique. Khalid zal die avond -letterlijk en figuurlijk- niet langer een tiener, dom of platzak zijn.

Links | Khalid