GreenhouseTalent
Menu

KHALID

Khalid
KhalidKhalidKhalid

Agenda

Op 29 september komt Khalid zijn nieuwste album "Free Spirit” voorstellen in de Lotto Arena in Antwerpen. Als zoon van een zingende militair/moeder bracht hij zijn jeugd aan beide kanten van de oceaan door (Kentucky, Washington, New York, Duitsland en Texas) en kreeg hij muziek met de paplepel mee.

 

Zijn debuut "American Teen” uit 2017 werd met superlatieven overladen en bezorgde Khalid maar liefst 5 Grammy-nominaties. De opvolger "Free Spirit” verscheen op 5 april. De zanger wou het album niet zomaar onopgemerkt voorbij laten gaan en bracht daarom een gelijknamige kortfilm uit bij het project.

 

Ook zijn recente single 'Talk’ (geproducet door Disclosure) staat op het album en heeft ondertussen al meer dan 20 miljoen views op YouTube! Volgens Vulture is "Free Spirit” alvast een geslaagde opvolger van zijn debuutplaat: "Khalid’s honesty as a lyricist, his golden ear for beats and melodies, and his ambition in releasing a freewheeling 45-minute road-trip film to accompany the album are proof that he’s not only on a quest to know himself. He’s out to improve himself and unwilling to repeat himself.”

 

  

 

Sinds hij in 2016 met zijn debuutsingle 'Location’ (viermaal platinum) doorbrak, wist Khalid al heel wat belangrijke awards (MTV Video Music Award, Billboard Music AwardAmerican Music Award, enz.) te verzilveren. Daarnaast werkte hij ook al samen met verschillende grote namen zoals Calvin Harris, Future, Logic, Alessia Cara, Marshmello, Billie Eilish, Shawn Mendes, enz…

 

Met meer dan een miljard streams wereldwijd is Khalid een hit op alle streaming-platformen met de tracks "Location”, "Let’s Go”, "Hopeless”, "Coaster”, "Saved”, "Shot Down”, "American Teen”, "Young, Dumb & Broke” en "Angels” en is hij op de snelweg om een wereldster te worden.

 

Op 29 september stopt zijn veroveringstocht een avond lang in de Lotto Arena! Tickets zijn te koop vanaf vrijdag 12 april om 10u via greenhousetalent.be.

Links | Khalid

Voorbije concerten van Khalid

  • 11.02.2018
    Ancienne Belgique, Brussel