SearchFRMenu
Laufey

Laufey, Za 13.07.2024, Gent Jazz Gent

Za13.072024
Cancelled

Over Laufey

Laufey annuleert haar Europese tourdata waaronder ook haar passage op Gent Jazz op 13 juli. Het festival voegt wel meteen een naam toe aan de line-up van die dag: het Brits fusion duo Wasia Project

Je kocht reeds tickets voor deze festivaldag? Je huidige reservatie blijft gewoon geldig. Je hoeft dus verder geen actie te ondernemen. Tickets zullen beschikbaar zijn en gemaild worden op 21 juni. Wens je toch een terugbetaling van je tickets? Dan kan je deze aanvragen t.e.m. 27 juni 2024 via deze link. Vragen omtrent je terugbetaling? Mail naar info@gentjazz.com.

__

Terwijl we vorig jaar bij haar aankondiging voor Gent Jazz 2023 nog konden spreken over het 'ontdekken van een nieuwe artiest’, kunnen we dat dit jaar bij de vierentwintigjarige Laufey niet meer claimen. De wereld heeft deze zangeres, componist, producer en multi-instrumentalist niet alleen ontdekt maar ook totaal omarmd. De half-IJslandse, half-Chinese die haar tijd split tussen Los Angeles, Washington DC, Reykjavik en zelfs Peking kwam in 2020 - toen nog als student aan het toonaangevende Berklee College of Music -  op de proppen met 'Street By Street’, overtuigde in 2022 met debuutplaat 'Everything I Know About Love’, werd in datzelfde jaar de meest-gestreamde jazzartiest op Spotify met 425 miljoen streams en bracht vorig jaar in september haar langverwachte tweede plaat 'Bewitched’ uit. Met dat album haalde ze ook meteen haar eerste Grammy-nominatie binnen voor 'Best Traditional Pop Vocal Album’.

 

Op 'Bewitched’ doet ze wat ze sinds 2020 doet en dat is de barrières tussen highbrow en populaire genres slopen met een mix van jazz, pop en klassiek om zo fans van alle generaties te verbinden. Haar invloeden? Chet Baker, Billie Holiday, Ella Fitzgerald maar evengoed Adele, Taylor Swift en Norah Jones. De streaming- en verkoopcijfers, de Grammy-nominatie, de uitverkochte zalen over heel de wereld… Het zijn allemaal bewijzen dat ze meer dan zeker aan het slagen is in haar opzet. Nadat ze vorig jaar mocht openen op Gent Jazz, mag ze dit jaar als headliner terugkeren naar Gent.

Ontdek Laufey