SearchFRMenu
Lee Ritenour and Dave Grusin

Lee Ritenour and Dave Grusin, Zo 14.07.2024, Gent Jazz Gent

Zo14.072024
Tickets via:gentjazz.com

Over Lee Ritenour and Dave Grusin

Lee Ritenour (1952) is een van de beroemdste gitaristen ter wereld. Hij heeft een spectaculair gevoel voor timing en sound. Al op zijn zestiende speelde Ritenour met The Mamas and the Papas en al snel kreeg hij de zeer toepasselijke bijnaam Captain Fingers.

David Grusin (1934) is een legendarische jazzpianist, componist, en arrangeur voor films en televisieprogramma’s. Grusin heeft een filmografie van meer dan honderd titels, en won een Oscar voor The Milagro Beanfield War. Oscar-nominaties kreeg hij voor o.a. The ChampThe Fabulous Baker BoysTootsie en The Firm. Hij schreef muziek voor The Graduate, en won maar liefst twaalf Grammy’s.

De laatste jaren heeft Grusin zich geconcentreerd op het componeren van jazz en klassieke composities, en op tournees en sessies met o.a. Lee Ritenour. Samen namen ze in 1985 het Grammy-winnende album Harlequin op. Hun wee klassieke crossover cd’s uitgekomen op Universal/Decca: Two Worlds en Amparo zijn geïnspireerd door klassieke en Zuid-Amerikaanse muziek, met gastbijdragen van o.a. James Taylor.

    Ontdek Lee Ritenour and Dave Grusin