SearchFRMenu

Leif Vollebekk

De Canadese singer-songwriter/multi-instrumentalist komt op 10 mei 2022 naar Ancienne Belgique.

Sommige artiesten voelen als geheim lang nadat ze voor het eerst bekend zijn geworden. Leif Vollebekk, die in februari 2017 zijn derde album uitbracht,  is een van die verborgen schatten. Geboren in Ottawa, Canada in 1985, leerde hij muziek met behulp van instrumenten die hij had geërfd van zijn grootvader: harmonica, gitaar, piano, een oude viool. "Ik dacht altijd: 'Dit zal een beetje als een Neil Young liedje zijn, dit meer een Bob Dylan-liedje'", zegt Vollebekk, "maar op een gegeven moment had ik niemand over om na te doen en hield ik alleen mezelf over".

Vollebekk's laatste, langverwachte album 'Twin Solitude', is het product van alles wat voorheen kwam: de oneindige tours, de slow cover songs en de ervaring om Prince te zien, solo met zijn piano. Op het album vind je tien nummers met teksten die rechtstreeks uit het hart van de multi-instrumentalist komen. 'Twin Solitude' werd geproduceerd door Vollebeck zelf en werd met engineer Dave Smith opgenomen in de Breakglass Studios in Canada. Over het nieuwe album zegt Leif Vollebekk: "By the time the last notes die away, all that's left should be you. And I’ll be somewhere else. And that’s Twin Solitude.

Lees meer...Minder

Tickets & info

Wij gebruiken cookies voor website analyse en marketingdoeleinden. Door onze site te bezoeken en te gebruiken, accepteert u deze cookies.
ACCEPTEER