GreenhouseTalent
Menu

LP

LP
LPLPLP

Agenda

De New Yorkse singer-songwriter Laura Pergolizzi, bekend onder de artiestennaam LP, komt opnieuw naar België. Nadat ze eerder al op Les Ardentes en Ronquières Festival stond én het Koninklijk Circus en La Madeleine in Brussel uitverkocht, houdt ze op 10 juli halt in OLT Rivierenhof, waar ze haar nieuwste album 'Heart To Mouth’ live komt voorstellen.

 

LP heeft al vier sublieme platen op haar naam staan: 'Heart-Shaped Scar’ (2001), 'Suburban Sprawl & Alcohol’ (2004), 'Forever for Now’ (2014) en 'Lost On You’ (2016). Met de monsterhit 'Lost On You’ van haar gelijknamige vierde album veroverde ze de hele wereld en ook in België haalde ze de top van de hitlijsten. Op Spotify heeft ze met deze hit al meer dan 185 miljoen Spotify streams en op YouTube meer dan 250 miljoen views.

 

Sinds vorig jaar kan ze een nieuwe langspeler aan het rijtje toevoegen: 'Heart to Mouth’. Op haar vijfde plaat gooit ze letterlijk al haar kaarten op tafel en schuwt ze geen enkel thema: liefde, lust, angst, onzekerheid, ontrouw, spijt en verlossing, ze passeren allemaal de revue. - No filter, no censorship, and no bullshit.

 

Het album 'Heart To Mouth’ werd al onmiddellijk genomineerd als één van de albums van de week in De Morgen: "De songs doen vlijmscherp en compact aan, zijn met liefde voor de sixties gearrangeerd en worden met veel passie gezongen. Pergolizzi klinkt er nu als Stevie Nicks, dan weer als Neko Case of, wanneer ze de strotsluizen wijdopen zet, als Cyndi Lauper.”

Links | LP

Voorbije concerten van LP

 • 04.05.2019
  La Madeleine, Brussel
 • 06.08.2017
  Ronquières Festival, Ronquières
 • 07.07.2017
  Les Ardentes, Luik
 • 15.04.2017
  Koninklijk Circus, Brussel
 • 03.12.2016
  Charlatan, Gent