SearchFRMenu

Ludovico Einaudi

Ludovico Einaudi komt op 3 maart 2022 naar de Bozar in Brussel en op 5 maart 2022 naar Capitole in Gent om er zijn gloednieuw solo piano album 'Underwater’ voor te stellen. Beide concerten waren in een mum van tijd uitverkocht.

Underwater is Ludovico’s eerste nieuwe solo piano-album in 20 jaar. Ontsproten tijdens de lockdown, die hij als zeldzame opportuniteit aangreep om songs te schrijven in zijn puurste en meest intieme vorm: alleen Einaudi en zijn piano. Underwater bevat 12 transcendente solo piano tracks, waarin Einaudi’s onmiskenbare geluid prachtig tot zijn recht komt. Het album verschijnt op 21 januari 2022. Vergezeld door enkele van zijn topmuzikanten stelt hij op 3 maart in de Bozar in Brussel en op 5 maart in een uitverkochte Capitole Gent deze nieuwste parel voor.

Einaudi over het creatieproces van Underwater tijdens de pandemie: "The music came naturally, more than ever before. I felt a sense of freedom to abandon myself and let the music flow differently. I didn’t have a filter between me and what came out of the piano; it felt very pure. The title Underwater is a metaphor - it is an expression of a very fluid dimension, without interference from outside.”

De klassiek geschoolde Einaudi verwierf faam bij een breed publiek met zijn soundtracks voor films en televisieseries als 'Intouchables’, 'I’m Still Here’, 'Doctor Zhivago’ en 'Acquario’. Critici loven hem voor zijn dromerige pianowerken en kunstig georkestreerde soundscapes. Ze voegen hem vlot toe aan het rijtje van meesters als Chopin, Satie, Glass en Reich. Hij brengt met de regelmaat van de klok solo-albums uit waarbij hij zijn intrigerende composities met steeds wisselende bezettingen uitvoert. Voornaamste wapenfeiten zijn "I Giorni” (2001), "Nightbook” (2009), "In A Time Lapse” (2013), "Taranta-project” (2015), "Elements” (2015) en "Seven Days Walking” (2019).

Lees meer...Minder

Tickets & info

News

Related Events

Wij gebruiken cookies voor website analyse en marketingdoeleinden. Door onze site te bezoeken en te gebruiken, accepteert u deze cookies.
ACCEPTEER