SearchFRMenu
Pat Smith

Pat Smith, Do 06.06.2024, Rotown Rotterdam

Tickets via:www.rotown.nl

Over Pat Smith

Pat Smith is zanger, songwriter en producer, o.a. bekend als frontman van de Haagse band Splendid. Bovendien is Pat Smith de nachtburgemeester van Den Haag.

In zijn tiener- en twintigerjaren was Pat een competitieve surfer, wat hem, vanaf zijn homebase Scheveningen, de wereld overbracht op zoek naar de beste golven, vergelijkbaar met hoe een nomade op zoek gaat naar nieuwe hulpbronnen. Via zijn muziek deelt Pat zijn kijk op de wereld met zijn publiek. Van westerse beats tot Afrikaanse tribale gezangen, alles wat hem inspireert komt tot uiting in zijn kunst.

De productie van zijn nummers omvat levendige samples, elektronische beats en akoestische instrumenten om Pat's rauwe stem aan te vullen. De muziek is het best te omschrijven als Magnetic alternative/hip hop/pop. Op het podium wordt Pat Smith ondersteund door live elektronica, drums, bas, gitaar en toetsen. Hij heeft opgetreden op diverse bloeiende Europese festivals, zoals Boardmasters (UK), Live On The Beach (NL), Royal Park (NL), Reeperbahn Festival (DE), Transmusicales (FR) en Ulluwatu Surf Fest (IND) en vele anderen.

In mei verschijnt zijn EP 'Last Universal Common Ancestor' en ter ere van deze release treedt hij deze zomer op in Zwolle, Den Haag en Rotterdam. 

Ontdek Pat Smith