SearchFRMenu
Philip Glass Ensemble

Philip Glass Ensemble, Vr 04.10.2024, Koninklijk Circus Brussel

Tickets via:Ticketmaster

Over Philip Glass Ensemble

Het Philip Glass Ensemble brengt een onimiteerbare, exclusieve vertolking van 'Glassworks’ op 4 oktober in het Koninklijk Circus in Brussel. De ticketverkoop start op vrijdag 26 april om 10u.

Het Philip Glass Ensemble (PGE) heeft zijn roots in New York waar het in 1968 door de gerenommeerde, inmiddels 87-jarige Amerikaanse componist en pianist Philip Glass werd opgericht als een creatief laboratorium voor zijn muziek. Glass zocht een werkplek waar muzikanten en performers in de beste omstandigheden vertrouwd konden geraken met de voorheen ongekende technische en muzikale vereisten van zijn vernieuwende composities. Leden van het PGE zijn dan ook de exclusieve en onimiteerbare vertolkers van de maestro’s werk.

Op 4 oktober brengt het ensemble 'Glassworks’, een kamermuziekwerk in zes delen uit 1982. Glass wilde hiermee een breder pop-georiënteerd publiek bereiken. Kortere en meer toegankelijke stukken die hij omschreef als 'Walkman-suitable’, met een afzonderlijke mix voor de elpees en de draagbare cassettespelers. De speciaal voor de 'Walkman’ bedoelde mix die enkel op die drager te beluisteren was, kreeg in 2016 een digitale reissue.

De laatste vijftig jaar verkeren deze muzikanten in een unieke positie om de composities met respect, authenticiteit en toewijding over te dragen aan nieuwe generaties. Met een live-debuut in 1969 in het Whitney Museum Of American Art speelde het PGE de eerste jaren voornamelijk in galerijen, lofts en musea in en rond de New-Yorkse trendy kunstenaarswijk SoHo. Al snel pikte de wereld het ensemble op, volgden er wereldwijde tournees en klopten grote platenlabels aan de deur.

 

 

Ontdek Philip Glass Ensemble