SearchFRMenu

Roberto Fonseca

Roberto Fonseca is een fenomenale Cubaanse pianist die al in zijn twintiger jaren speelde bij Buena Vista Social Club en samenwerkte met grote namen als Omara Portuondo, Fatoumata Diawara, Joe Lovano en Trombone Shorty.

Samen met zijn trio vernieuwde hij de Cubaanse jazz en maakte hij al negen platen. Hij bouwt daarbij bruggen tussen zijn eigen interpretatie van de Afro-Cubaanse jazz met andere muziekstijlen zoals klassiek, funk, rap, reggaeton en elektronica. Op het Nevefestival stelt hij zijn nieuw album 'Yesun’ voor in Doornik. 

"Yesun is het album dat ik altijd al wilde maken. Alles wat me muzikaal heeft beïnvloed, heb ik in de plaat verwerkt. Al de geluiden en vibes die me maken tot wie ik ben.” Fonseca brengt 'Yesun’ met de bandleden van zijn trio, drummer Ruly Herrera en bassist Yandy Martínez Rodriguez. Op het album werkte hij samen met een heel aantal gastmuzikanten zoals de Amerikaanse saxofonist Joe Lovano, de Frans-Libanese trompetspeler Ibrahim Maalouf, de Cubaanse rapper/zanger Danay Suarez en de Cubaanse bolero diva, Mercedes Cortés.

Lees meer...Minder

Tickets & info

Wij gebruiken cookies voor website analyse en marketingdoeleinden. Door onze site te bezoeken en te gebruiken, accepteert u deze cookies.
ACCEPTEER