SearchFRMenu

Soul Asylum

Rockband Soul Asylum, bekend van de Grammy-bekroonde-hit 'Runaway Train', komt op 18 november met nieuwe muziek op zak naar Het Depot. Dit is de eerste keer in vele jaren dat de band weer naar Europa komt. In april komt het langverwachte album 'Hurry Up and Wait' uit. 

De band werd gevormd in de jaren '80 met de naam 'Loud Fast Rules' en werd onderdeel van de gevierde locale muziekscene van Minneapolis. Later, nadat de naam veranderde, volgde dankzij dit succes een deal met een groot label waar de albums 'Hang Time' en 'And The Horse They Rode In On' uit voort vloeiden. In 1992 verkreeg de band grote bekendheid dankzij het driedubbel platina-album 'Grave Dancers Union'.  In de jaren '90 werd Soul Asylum veel gedraaid op alternatieve radiostations en waren ze regelmatig te zien op MTV. 

Dave Pirner bracht in februari 2020 het boek 'Loud, Fast, Words' uit. In dit werk zijn zijn liedteksten verzameld met zijn commentaar en essays over elk Soul Asylum album. Op 17 april wordt aan dit oevre een nieuw studioalbum toegevoegd. Eerder dit jaar werden singles 'Got It Pretty Good’, 'If I Told You’ en 'Dead Letter’ al uitgebracht. Dit is het eerste album dat de band uitbrengt sinds het uit 2016 afkomstige 'Change Of Fortune’. De singles scheppen hoge verwachtingen voor het nieuwe werk, dat in Leuven ongetwijfeld gespeeld gaat worden.

Lees meer...Minder

Tickets & info

Wij gebruiken cookies voor website analyse en marketingdoeleinden. Door onze site te bezoeken en te gebruiken, accepteert u deze cookies.
ACCEPTEER