SearchFRMenu

Stanley Clarke N'4Ever

Viervoudig Grammy Award winnaar Stanley Clarke staat te springen om weer op tournee te gaan, dit keer met zijn nieuwe band Stanley Clarke N'4Ever. De band stond in 2022 al meermaals op verschillende podia over heel de wereld. Op 21 mei brengt Stanley Clarke zijn band 4Ever mee naar België voor een spetterend optreden in de Ancienne Belgique in Brussel. Tickets zijn nu te koop via greenhousetalent.com.

De Stanley Clarke N'4Eever tournee benadrukt Clarke's jazz fusion erfenis en staat in het teken van Clarke's Return to Forever album, Romantic Warrior. Naast deze klassiekers brengt Clarke ook enkele van zijn andere hits mee. Voor deze tournee heeft Stanley van enkele tracks spannende nieuwe en verfijnde arrangementen gemaakt.  Trouw aan de evolutie van jazz fusion: verwacht je aan een krachtige combinatie van jazz harmonie en improvisatie met rock, funk, R&B, hip-hop en invloeden van elektronische muziek.

Samen met Clarke zorgen de jonge bandleden van 4Ever voor een dynamische jeugdige energie en frisheid in de muziek. De band bestaat uit Jeremiah Collier op drums, Jahari Stampley op piano en keyboards, Colin Cook op gitaar, Emilio Modeste op saxofoon en natuurlijk Stanley Clarke op akoestische en elektrische bas. Deze band heeft een big jazzband sound en ze zoeken steeds weer de grenzen op van hun instrumenten.

- Drummer Jeremiah Collier komt uit Chicago's Southside. De 22-jarige Collier is een muzikant met een breed begrip van verschillende muziekgenres. Hij combineert techniek met zijn enthousiaste energie. Jeremiah speelt al enkele jaren met Clarke en trad samen met hem op tijdens een concert in het voorjaar van 2022 toen de National Endowment for the Arts Jazz Master Clarke honoreerde.

- Pianist/toetsenist Jahari Stampley is oorspronkelijk ook afkomstig uit Chicago. Hij begon op 14-jarige leeftijd piano te spelen en won toen al verschillende competities waaronder Best High School Jazz Soloist Award en de National Young Arts Competition. Op 18-jarige leeftijd werd hij erkend als een drijvende nieuwe kracht in de jazz en gevolgd door wereldberoemde muzikanten. Hierna begon hij muziek op te nemen en op tournee te vertrekken met meerdere talentvolle muzikanten.

- Tenorsaxofonist Emilio Modeste is een begaafde jonge muzikant uit Wilmington, DE. Met zijn lyrische stijl is hij één van de grootste jonge jazzsaxofonisten van het land. Modeste begon op achtjarige leeftijd saxofoon te spelen en stond met wereldberoemde musici op het podium. Hij is ook een getalenteerd componist.

- Gitarist Colin Cook is een opmerkelijke muzikant afkomstig uit McLean, VA, met een nieuwe, frisse en opwindende benadering van jazz. Hij studeerde aan USC's Thorton School of Music en is sindsdien een veelgevraagd artiest geworden, die met zijn verschroeiende gitaarstijl optreedt met meerdere bands.

Op 21 mei staat Stanley Clarcke N'4Ever in de Ancienne Belgique in Brussel. Tickets & info via greenhousetalent.com.

Lees meer...Minder

Tickets & info

Wij gebruiken cookies voor website analyse en marketingdoeleinden. Door onze site te bezoeken en te gebruiken, accepteert u deze cookies.
ACCEPTEER