SearchFRMenu

The Analogues

The Analogues toerden de afgelopen jaren langs uitverkochte zalen met concerten van The Beatles' iconische studioalbums van na 1966. Alle albums worden telkens in hun geheel gespeeld; analoog en authentiek van de eerste tot de laatste noot.  Na 'Magical Mystery Tour', 'Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band' en 'The White Album' brengen The Analogues nu 'Abbey Road' magistraal tot leven door het legendarische laatste Beatles-album live te spelen, met strijkers en blazers, en alle vintage instrumenten die The Beatles meer dan 50 jaar geleden op de originele opname gebruikten. Op woensdag 5 oktober spelen ze in de Stadsschouwburg, Antwerpen en op donderdag 6 oktober 2022 in Het Forum, Luik. 

Een passie voor perfectie

Heeft de wereld nog een Beatles tribute band nodig? Waarschijnlijk niet, als het alleen maar gaat om pruiken, pakken, 'yeah yeah yeahs' en het vroegere deel van het repertoire van de Fab Four. The Analogues daarentegen richten zich op het latere werk van The Beatles. We hebben het over de nummers die in de studio werden gesmeed toen de creatieve output van de band zich manifesteerde in regelrechte genialiteit. The Beatles zelf zijn nooit met dit materiaal op tournee geweest - The Analogues doen dat echter wel. De vijfkoppige band uit Nederland brengt de studioalbums van The Beatles live, elk album in zijn geheel, van begin tot eind. Ze brengen deze magische muziek tot leven, begeleid door strijkers, blazers en originele historische instrumenten, met een passie voor perfectie en een niet aflatend oog en oor voor de kleinste details.

Let It Be: ABBEY ROAD

De meest recente show van The Analogues 'Let it be: ABBEY ROAD' speelt zich af in het laatste jaar van The Beatles en omvat zowel 'Let it be' als 'Abbey Road'. De focus ligt echter op Abbey Road; die ongelooflijke, laatste creatieve explosie van The Beatles in 1969.  Abbey Road was het laatste album dat The Beatles collectief in de studio opnamen: een laatste bundeling van krachten, resulterend in een absoluut meesterwerk.

De nummers vormen een rijk en gevarieerd klanklandschap van orkestrale arrangementen en gedurfde studio-experimenten die door The Analogues in hun volle glorie worden weergegeven. Daarna gaat de show verder met een selectie uit het songbook van The Beatles, toegespitst op materiaal uit 'de studiojaren'.

Live in Abbey Road

Op 30 juni 2019, precies 50 jaar nadat The Beatles het origineel opnamen, zetten The Analogues het podium op in de Abbey Road Studio's in Londen en namen hun Abbey Road concert op voor een live publiek. Een once in a lifetime ervaring voor zowel de band als het publiek die resulteerde in de release van The Analogues 'Abbey Road Relived' cd/lp op Decca.

Internationaal geprezen

Uitverkochte tournees en stadionshows in Nederland, lovende recensies in de internationale pers en onverdeelde lof van toonaangevende internationale Beatles-autoriteiten hebben de weg vrijgemaakt voor shows in heel Europa, waaronder langverwachte shows in het London Palladium en The International Beatleweek in Liverpool (2019), waar de band 'The White Album' uitvoerde in Liverpools legendarische Philharmonic Hall.

 

The Analogues zijn
Bart van Poppel - Musical director, bass, keys, vocals.
Jac Bico - Guitars, sitar, percussion, keys, vocals.
Fred Gehring - Drums, vocals.
Diederik Nomden -  Keys, guitars, vocals.
Felix Maginn - Guitars, vocals.
Jan van der Meij - Guitars, vocals.

Lees meer...Minder

Tickets & info

Wij gebruiken cookies voor website analyse en marketingdoeleinden. Door onze site te bezoeken en te gebruiken, accepteert u deze cookies.
ACCEPTEER