SearchFRMenu

The Driver Era

Na eerdere succesvolle passages in België met R5, komen de broers Ross Lynch en Rocky Lynch terug naar België met hun vernieuwde band The Driver Era. Op 8 november 2022 staan ze in Trix, Antwerpen om er The Driver Era voor het eerst aan hun Belgische fans voor te stellen.

Ross en Rocky Lynch werden in 2009 bekend met hun band R5 die ze samen met boer Riker, zus Rydel en beste vriend Ellington 'Ratliff’ vormden. In korte tijd slaagde de groep erin om een nieuwe stem te worden in de pop-rockwereld. Hun debuutalbum 'Louder’ (2013) stond bovenaan de hitlijsten in tien verschillende landen en de nummers werden keer op keer luidkeels meegezongen tijdens hun concerten.

Hun laatste EP 'New Addictions’ (2017) bereikte ook meteen de top van de iTunes Pop Chart en de broers namen een steeds grotere rol op in het schrijf- en productiewerk. Het is tijdens het schrijven van deze plaat dat het idee van The Driver Era geboren werd. Na hun laatste R5-tour beslisten Ross en Rocky om onder een andere naam en met een andere muzikale en artistieke focus verder te gaan.

In 2018 debuteerde The Driver Era met de single 'Preacher Man’. In juni 2019 volgde het eerste full album 'X’, waarop duidelijk werd dat Ross en Rocky toe waren aan experimenteren. Ze willen hun muzikale visie niet beperken tot één bepaalde sound of stijl, maar willen net muziek creëren zonder zelfopgelegde grenzen. In elk nummer klinkt het alsof de broers op een open weg rijden met eindeloze mogelijkheden.

In de loop van september 2019 begon de band te werken aan nieuwe tracks, wat resulteerde in hun tweede studioalbum 'Girlfriend' dat in oktober 2021 gereleaset werd. Het album is explosief, aanstekelijk en hun meest sonisch diverse oeuvre tot nu toe. Toen we de broers vroegen om het creatieve proces te beschrijven, antwoordde Rocky met de zelfverzonnen term 'fauuuukk'.

Je hoort en voelt dat ze ervan genieten om te kunnen ontsnappen en dat ze weigeren om lang op dezelfde (artistieke) plaats te blijven. De broers schrijven en producen hun eigen nummers, wat leidt tot onvoorspelbare popmuziek die je zo naast die van Calvin Harris en Dua Lipa kan zetten.

Ontdek het nieuwe hoofdstuk van de broers Ross en Rocky Lynch live in Trix op 8 november 2022!

Lees meer...Minder

Tickets & info

Related Events

Wij gebruiken cookies voor website analyse en marketingdoeleinden. Door onze site te bezoeken en te gebruiken, accepteert u deze cookies.
ACCEPTEER