SearchFRMenu
The Longest Johns

The Longest Johns, Za 03.08.2024, Dranouter Festival Dranouter - Heuvelland

Tickets via:Tickets

Over The Longest Johns

The Longest Johns zijn een uit Bristol afkomstige, a-capella folk band, ontstaan uit een wederzijdse liefde voor traditionele folksongs en shanty's.  Ze brengen originele zeemansliederen naast meer ongebruikelijke en minder traditionele folk tunes. Of ze nu honderden jaren oude liedjes of hun eigen creaties brengen, de Johns brengen een nieuw gevoel bij het publiek waar ze ook komen.

In een paar jaar tijd zijn ze uitgegroeid van het zingen van zeemansliederen in een keuken tot internationale folkfestivals, tournees, tv-optredens en een enorme online aanhang. Door veranderingen in de bezetting hebben ze hun harmonieën steeds naar nieuwe hoogten getild, terwijl ze altijd de juiste mix van kwaliteit en hilariteit hebben behouden.  De huidige bandleden zijn Andy Yates, Dave Robinson, Jonathan "JD" Darley en Robbie Sattin. 

Als de hype van de 2021 is Sea Shanty aan een revival bezig met hun track Wellerman. Ze bereiken The Longest Johns miljoenen nieuwe fans over de hele wereld en laten ze zien hoe geweldig deze liedjes kunnen zijn. De band heeft vier full-length studioalbums uitgebracht en verschillende EP's, singles, videoclips en meer.

 

 

Ontdek The Longest Johns