SearchFRMenu
The Waterboys

The Waterboys, Zo 19.05.2024, Musis Arnhem

Zo19.052024

Over The Waterboys

Frontman Mike Scott wordt gezien als een van de beste Britse songwriters van de afgelopen 40 jaar. Bekende artiesten als Ellie Goulding, Rod Stewart en Prince coverden nummers van de inmiddels 63-jarige legende. In het voorjaar van 2023 komen The Waterboys voor vijf shows naar Nederland. 

The Waterboys maakte in de jaren tachtig al furore met wereldhit The Whole Of The Moon, afkomstig van succesalbum This Is The Sea. De mix van country, gospel en Ierse folk maakte de muziek van bezieler Mike Scott en zijn mannen baanbrekend en onderscheidend. Scott ging begin jaren negentig even solo, maar The Waterboys lieten hem nooit los en na de millenniumwisseling ging hij weer onder die naam spelen.

The Waterboys is zo’n band die los van alle trends en schommelingen in het muzieklandschap koppig hun ding blijven doen. Album na album brengen ze tijdloze kwaliteitsrock uit die je van bij de eerste noten bij de keel grijpt. Na de succesvolle release van het veelgeprezen Modern Blues in 2015 en het dubbele album Out Of All This Blue in 2017, volgden nog het geweldige Where The Action Is en recent All Souls Hill. En met The Whole Of The Moon en How Long Will I Love You maakten ze twee immense hits die voor eeuwig in het collectieve muziekgeheugen staan gegrift.

Ontdek The Waterboys

Related Events