SearchFRMenu

The Wedding Present

Al drie decennia geeft The Wedding Present richting aan de Britse indiesound. Bovenop zang en melodie die hinten naar een melancholieke Morrissey gooit The Wedding Present een stevige dosis punk geïnspireerd op The Fall en The Buzzcocks.

 

Onder leiding van de onnavolgbare David Gedge naaide de band in de hoogdagen hit aan hit en evenaarde zo ooit een record van Elvis Presley, met twaalf top 30-noteringen in evenveel opeenvolgende maanden.

 

The Wedding Present werd in 1985 in Leeds opgericht door David Gedge, Peter Solowka en Keith Gregory. Na hun eerste plaat 'George Best’ en een onverwacht album vol Oost-Europese volksmuziek, volgde het ontvlambare 'Bizarro’. Daarop ook eerste echte hit 'Kennedy’.

 

Vanaf 1998 focuste Gedge enkele jaren op Cinerama, een eigen project waarin hij zijn liefde voor filmmuziek een plaats wist te geven. Na de split met vriendin slash Cinerama-lid Sally Murrell, achtte Gedge de tijd rijp om The Wedding Present te reanimeren. De langverwachte langspeler 'Take Fountain’ (2005) loodste de band vlot opnieuw richting schijnwerpers. Duivel-doet-al Gedge blijft een onberekenbare man. Google gerust eens het bonafide kerstnummer 'Holly Jolly Hollywood’, het 'At the edge of the Sea’-festival in Brighton, de bekroonde independant film 'Skills Like This’ waarvoor hij songs leverde, of het graphic novel 'Tales From The Wedding Present’.

 

In 2016 releaste The Wedding Present 'Going, Going…’, "Gedge’s masterpiece”. Een jaar later volgde nog 'George Best 30’, een re-recording van het debuutalbum. Op vrijdag 2 september 2022 komt The Wedding Present de dertigste verjaardag van 'Seamonsters’ vieren met een voor België exclusieve show in Trix in Antwerpen.

 

 

Lees meer...Minder

Tickets & info

Wij gebruiken cookies voor website analyse en marketingdoeleinden. Door onze site te bezoeken en te gebruiken, accepteert u deze cookies.
ACCEPTEER