SearchFRMenu

Thundercat

Wonderbassist Stephen "Thundercat" Bruner komt opnieuw naar België. Na een bomvolle AB (2017) en De Roma (2022) speelt hij deze zomer Couleur Café ongetwijfeld plat op vrijdag 23 juni 2023! 

In de lente van 2020 bracht Thundercat zijn laatste album 'It Is What It Is' uit, meteen goed voor een GRAMMY voor Best Progressive R&B Album. Een greep uit de vette collabs die op de plaat te horen zijn: Childish Gambino, Ty Dolla $ign, Lil B, Kamasi Washington, Steve Lacy, Steve Arrington, BADBADNOTGOOD, ...

Begin 2017 bracht Thundercat zijn derde plaat 'Drunk' uit. Het album werd op Pitchfork.com onthaald als Best New Music met de omschrijving 'whimsical and somber, funny and meaningful, sometimes all at once”. Het album bevat samenwerkingen met Kenny Loggins, Kendrick Lamar, Wiz Khalifa en Pharrell.

Op 'Drunk' combineert hij feilloos alles wat acts als STUFF. zo goed maakt met de eightieskitsch van Miami Vice en Top Gun, én hij levert er in één moeite door een van de allerbeste platen van het prille 2017 mee af.

Naast zijn eigen fenomenale albums, vallen zijn baslijnen onder andere te horen op de muziek van muzikale vernieuwers als Kamasi Washington, Erykah Badu, Childish Gambino, Vic Mensa en Mac Miller. Zelfs Prince was fan. In 2016 won hij een Grammy voor Best Rap/Sung Collaboration voor het nummer 'These Walls' van Kendrick Lamar. Om maar te zeggen: Thundercat is waanzinnig hot.

Thundercat live zien, is een belevenis. De Standaard schreef na zijn concert in de Brusselse AB: "Miraculeus hoe snel en geïnspireerd zijn vingers over de arm van zijn zessnarige basgitaar dansten. Soms had je de indruk dat hij met beide handen andere lijnen aan het spelen was.”.

Lees meer...Minder

Tickets & info

News

Related Events