SearchFRMenu

TiiwTiiw

De Belgisch-Marokkaanse zanger TiiwTiiw is op YouTube inmiddels goed voor meer dan een miljard views en staat op 10 december 2021 in La Madeleine. Hij zal er zijn eerste soloalbum Khosé voorstellen.

Iliass Barni, beter bekend als TiiwTiiw is een rai-zanger, ex-comedian en Belgische producer van Marokkaanse origine. Al op zijn twaalfde richtte hij de Dakka Marrakchiya-groep 'Dakka TiiwTiiw’ op. Enkele jaren later kiest hij voor een carrière als zanger en groeit hij uit tot een van de meest invloedrijke zangers in de Maghreblanden, met miljoenen views op YouTube.

Midden jaren 2010 lanceert hij samen met vrienden (Sky, Blanka, Newschool, …) het project 'Dream Tiiw’. Hij brengt de ene hit na de andere uit met de grootste namen uit het Franse en Marokkaanse muzieklandschap, denk maar aan Naza, L’algerino, Rachid Kasmi, dj Hamida, Cheb Nadir, Blanka of Sky. De teller op YouTube loopt al snel op tot honderden miljoenen views en maakt van het project een ware revelatie voor het Frans-Marokkaanse publiek dat elk jaar reikhalzend uitkijkt naar de mixtape.

De videoclips van de Belgisch-Marokkaanse zanger en producer TiiwTiiw werden samen al meer dan een miljard keer bekeken op YouTube, een magische kaap die Angèle, Damso en Roméo Elvis nog niet eens samen hebben gerond!

Met dit eerste soloalbum scheurt TiiwTiiw zich los van DreamTiiw en laat hij zijn fans een andere kant van zichzelf zien. Khosé belicht andere facetten en gevoeligheden. Het is een rai-album geworden met latino-invloeden, een muzikale parel met - een primeur voor de artiest - een Frans nummer op kop: Folle de Lui.

Lees meer...Minder

Tickets & info

Related Events

Swipe
X
Stay up to date!Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe concerten, winacties en exclusieve pre-sales.
Wij gebruiken cookies voor website analyse en marketingdoeleinden. Door onze site te bezoeken en te gebruiken, accepteert u deze cookies.
ACCEPTEER