SearchFRMenu

Tommy Emmanuel

De Australische gitarist Tommy Emmanuel is gekend voor zijn ongelooflijke techniek, zijn bijzondere percussieve effecten en zijn multidimensionale akkoorden. Als je hem live bezig hoort op zijn akoestische gitaar, zou je denken dat er drie muzikanten tegelijkertijd op het podium staan. Maar wat zijn trouwe fans en toevallige concertgangers na een optreden vooral zullen onthouden, is het pure plezier dat Tommy Emmanuel uitstraalt als hij voor een publiek staat. Hij legt werkelijk zijn hart en ziel in elk nummer dat hij speelt. De melodieën die hij uit zijn snaren haalt, raken je even hard als de mooiste zangstemmen.

Tommy Emmanuel leerde zichzelf als kind gitaarspelen, op een exemplaar dat zijn vader toevallig had meegebracht naar huis. De muzikale microbe had ook twee broers en een zus aangestoken, want jarenlang trokken ze als familieband door Australië en wonnen ze verschillende nationale wedstrijden. In de jaren 80 tourde Tommy Emmanuel de wereld rond als gitarist in verschillende bands, zo stond hij o.a. naast Tina Turner in de grootste stadia. Maar in de jaren 90 werd hij het bestaan van een rockster beu en zocht hij de voor hem ware essentie van muziek op. Hij ruilde de elektrische gitaar voorgoed in voor de akoestische en trok naar Nashville om zijn grote idool Chet Atkins te ontmoeten. Ze speelden verschillende keren samen en Atkins gaf hem de eretitel van C.G.P, oftwel Certified Guitar Player.

Tommy Emmanuel heeft enkele prachtige classics op zijn naam staan. Zoals Angelina, een ode aan zijn dochter, of Lewis & Clark, dat hij zelf omschrijft als 'his great story without words’. Het werd dan ook tijd dat hij The Best of Tommysongs uitbracht, een complete verzameling van zijn eigen songs. Live in De Roma zal je merken dat elk nummer rijk is aan prachtige melodieën en live gebracht wordt met het grootste plezier. We verwachten ons nu al aan een mooie en warme muzikale avond!

In het voorprogramma staat Mike Dawes, een Engelse gitarist die met zijn virtuoze vingerspel al verschillende keren viraal is gegaan. Zo haalde zijn cover van Metallica's One meer 4 miljoen views op YouTube, die van Goyte's Somebody That I Used To Know zelfs meer dan 5 miljoen. Daarnaast is Dawes gekend is voor het componeren, arrangeren en performen van verschillende muziekstukken op één instrument. Zijn recente soloplaat ERA is daar het bewijs van.

Lees meer...Minder

Tickets & info

Wij gebruiken cookies voor website analyse en marketingdoeleinden. Door onze site te bezoeken en te gebruiken, accepteert u deze cookies.
ACCEPTEER