SearchFRMenu
Toon Putteman Trio

Toon Putteman Trio, Za 13.07.2024, Gent Jazz Gent

Za13.072024
Tickets via:gentjazz.com

Over Toon Putteman Trio

Toon Putteman gelooft dat de beste muziek ontstaat in het moment van totale overgave. Om dit punt te kunnen bereiken moet er binnen een groep een ijzersterke vorm van vertrouwen en nieuwsgierigheid zijn. Hier voor ging hij op zoek naar muzikanten die talloze uren in repetitieruimtes hebben gesleten met een passie voor improvisatie en een eigenzinnige visie.

Dit vond hij allemaal in Thibaut Deryckere (piano) en Toon Rumen (contrabas). Toon Rumen zit in zijn laatste jaar aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen waar hij les kreeg van Nicolas Thys en Nathan Wouters. Thibaut Deryckere heeft zijn studie Jazz-piano reeds afgerond en volgt nu de opleiding
Live-electronics aan het KCA.

Toon werkt momenteel zijn masterstudie af aan KASK & Conservatorium in Gent. Dit doet hij onder de vleugels van leerkrachten Toon van Dionant, Toni Vitacolonna en Lander Gyselinck. Aangespoord door zijn huidige leerkracht Lander Gyselinck schrijft Toon composities die een verzoening zijn tussen hedendaagse jazz, vrije-improvisatie en af en toe een vleugje elektronica. Elke compositie wordt gezien als een leeg canvas. Hierin wordt op zoek gegaan naar de grenzen van zowel het muzikale kader, de eigen creativiteit, de fysieke mogelijkheden, de oren van de muzikanten en de oren van het publiek.

Verwacht een avontuurlijk concert waarin drie jonge muzikanten, verbonden door hun liefde voor jazz, via hun instrumenten met elkaar communiceren, improviseren en creëren.