SearchFRMenu

Vicente Amigo

De Andalusische flamencogitarist Vicente Amigo kondigt zijn terugkeer naar het podium aan met een gloednieuwe show. Op 4 maart stelt hij enkele nummers voor van zijn nieuwste album - dat volgende jaar verschijnt - voor in Bozar in Brussel! Daarnaast neemt hij je mee op een zinderende trip doorheen zijn indrukwekkende oeuvre. 

"Vicente Amigo is the greatest guitarist alive," - Pat Metheny.

Vicente Amigo is een ongrijpbare en mysterieuzekunstenaar, met een ontroerende gevoeligheid en ongeëvenaarde diepgang. Als 3-jarige zag hij flamencogrootmeester Paco de Lucía op tv en die ervaring wakkerde het heilige vuur bij hem aan - des te mooier dat Amigo toen hij volwassen was bevriend raakte met De Lucía, met hem het podium deelde én door hem werd gezien als de opvolger van zijn troon. Album na album, ontpopt Amigo zich als een van de meest vernieuwende flamenco-gitaristen van zijn generatie.  

Als Ambassadeur van de Flamencogitaar en erelid van de Verenigde Naties voor Kunst en Wetenschap, ontving hij twee Grammy Awards en de Gouden Medaille voor Schone Kunsten. 

Afspraak op 4 maart voor een zinderende Amigo avond! 

Line Up

Vicente Amigo - guitar
Antonio Fernández Perona "Añil” - guitar
Francisco González Agudo - percs
Rafael Usero Vilches "Rafael de Utrera” - vocal
Ewen Vernal - bass

Lees meer...Minder

Tickets & info

Wij gebruiken cookies voor website analyse en marketingdoeleinden. Door onze site te bezoeken en te gebruiken, accepteert u deze cookies.
ACCEPTEER