GreenhouseTalent
Menu

ARTIST |BERNHOFT

Bernhoft
BernhoftBernhoftBernhoft

Twee jaar na het album ’Islander’ dat een nominatie voor een Grammy in de wacht sleepte, brengt Bernhoft de EP ’Stop / shutup / Shout it out’ uit. De productie van de EP was in handen van Helgerød en van Nicolay Tangen Svennæs, die ook zijn bijdrage leverde zowel aan de drums als aan het keyboard/bas. Het resultaat is een EP met veel van de rauwe, directe energie waarvoor Bernhoft live bekend staat.

Voor verschillende songs, en zeker voor het openings- en het titelnummer, vormt Bernhoft zijn eigen vocale ensemble. ’Ik voeg graag backing vocals toe, ik speel de verschillende personages in een koor, elk met zijn eigen speciale karakter,’ legt de zanger uit, die ook alle gitaarpartijen op het album inspeelde.  

’Ik kan gemakkelijker zeggen door welke muziek ik niet ben beïnvloed,’ antwoordt Bernhoft wanneer wordt gevraagd naar zijn muzikale roots. Het uitbundige laatste nummer ’H / M / S’ maakt associaties in vele richtingen, zelfs naar de muzikaal eclectische en maatschappelijk kritische Frank Zappa. Hedonisme en humor in perfecte harmonie, en het raast als een storm!

Sinds zijn definitieve doorbraak met ’Solidarity Breaks’ in 2011 trad Bernhoft op in talrijke tv-shows overal in de wereld, waaronder op het Nobel concert en de Ellen DeGeneres Show. Hij ging verschillende keren op tournee met uitverkochte zalen en kreeg zeer lovende concertrecensies in Noorwegen en daarbuiten. Met de EP ’Stop / shutup / Shout it out’ put hij uit invloeden gehaald uit de popmuziek gecombineerd met meer speelsheid en grotere ernst dan voordien. Het is zeer toepasselijk dat hij zijn album eindigt met een collage van kinderstemmetjes en speelgoedinstrumenten. 

 

Blijf op de hoogte via het Facebook-event!

Links | Bernhoft

Voorbije concerten van Bernhoft

  • 14.11.2016
    La Madeleine, Brussel
  • 23.05.2014
    TRIX, Antwerpen